Χιλιάδες γυναίκες θήλασαν δημόσια τα παιδιά τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Μητέρες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θήλασαν σήμερα δημόσια τα παιδιά τους για να περάσουν ένα δυνατό μήνυμα υπέρ του θηλασμού.

Συγκεκριμένα πάνω από 1.000 γυναίκες συγκεντρώθηκαν στο Ζάππειο για να γιορτάσουν την εκδήλωση που διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας για 8η συνεχή χρονιά.

Οι μανούλες γεμάτες χαμόγελα κράτησαν τα μωράκια τους στην αγκαλιά και φώναξαν δυνατά τα μηνύματα που πρέπει να ακουστούν. Ο θηλασμός δεν είναι ντροπή!

Παράλληλα μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό ενώ έγιναν και συζητήσεις σχετικές με τις πρώτες επαφές των μαμάδων με τα βρέφη τους.

Παρόμοια εκδήλωση έγινε και στην Θεσσαλονίκη όπου εκατοντάδες μανούλες βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να γιορτάσουν και αυτές με τα μωράκια τους την ημέρα του θηλασμού.

Από το 1992 έχει καθιερωθεί διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 – 7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου.

 

πηγή