Χανιά: Συμβολική κατάληψη δρόμου για δύο νέους-θύματα τροχαίου (εικόνες-video)

  • “20 λεπτά για τον Γιάννη και τη Στέλλα”

Να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές υποδομές στην περιοχή των Χανίων, με την ταυτόχρονη τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ζήτησε ομάδα πολιτών και φορείς με συμβολικό αποκλεισμό είκοσι λεπτών που πραγματοποίησαν σε δρόμο έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Στο σημείο έχασαν τη ζωή τους στις 17 Αυγούστου δύο νέοι. Ο λόγος για ένα αγόρι 19 ετών και ένα κορίτσι 20 ετών φοιτήτρια του Πολυτεχνείου που παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 20 χρόνος υπήκοος Γεωργίας.

«20 λεπτά για το Γιάννη και τη Στέλλα» ήταν το σύνθημα της κινητοποίησης, ενώ σε ανακοίνωσή τους οι οργανωτές της εκδήλωσης ανέφεραν ότι «Ζητάμε σύγχρονα πεζοδρόμια, διαγραμμίσεις, σήμανση, φωτισμό, κυκλικό κόμβο σύνδεσης του κεντρικού δρόμου των Κουνουπιδιανών με την Πολυτεχνειούπολη».

Το τροχαίο της 17ης Αυγούστου ανέδειξε με δραματικό τρόπο την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου και ήδη από τις αρχές έχουν αρχίσει οι εργασίες για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών και σε δεύτερη φάση πεζοδρομίου. Στην εκδήλωση που έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης συμμετείχαν και πολλοί φοιτητές του Πολυτεχνείου που όπως και οι άλλοι παριστάμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο παιδιών.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο διοικητής του τμήματος τροχαίας Χανίων Γιάννης Βλαχάκης και ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης που επανέλαβε την ανάγκη δημιουργίας κυκλικού κόμβου στην περιοχή ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή