Φόρο τιμής στα θύματα των φονικών επιθέσεων του Μπατακλάν αποτίει ο Μακρόν (εικόνες)

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 13η Νοεμβρίου του 2015, την ημέρα που 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις διαδοχικές επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην «καρδιά» του Παρισιού.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπριζίτ, ξεκίνησε σήμερα από το Stade de France μια σειρά εκδηλώσεων στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015.

Το εν λόγω στάδιο αυτό ήταν η πρώτη από τις έξι τοποθεσίες που επλήγησαν από τις επιθέσεις τριών ομάδων τζιχαντιστών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν κατέθεσε στεφάνι μπροστά στην πλάκα που έχει τοποθετηθεί στη μνήμη των θυμάτων, στη διάρκεια μιας σιωπηρής τελετής απόδοσης φόρου τιμής παρουσία των οικογενειών των θυμάτων.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη συνέχεια ενώ παρόντες ήταν κυρίως οι υπουργοί Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ και Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ, καθώς και οι πρόεδροι της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ και της Εθνοσυνέλευσης Φρανσουά ντε Ριζί και της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

Ο αρχηγός του κράτους και η σύζυγός του αντάλλαξαν χειραψίες με τις οικογένειες πριν αναχωρήσουν οδικώς για τα εστιατόρια και τα μπαρ του Παρισιού που είχαν γίνει επίσης στόχοι των επιθέσεων — Le Carillon, Le Petit Cambodge, La Bonne Biere, le Comptoir Voltaire, la Belle Equiope– και όπου θα πραγματοποιηθούν επίσης εκδηλώσεις φόρου τιμής.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν μπροστά από την αίθουσα συναυλιών του Μπατακλάν, όπου το βράδυ του φονικού είχαν χάσει τη ζωή τους οι περισσότεροι άνθρωποι (90 νεκροί).

πηγή