“Φιλουμένα” με την Ελένη Ράντου στο Θέατρο Διάνα 

Η Ελένη Ράντου συναντιέται δύο χρόνια μετά την παράσταση του Εθνικού με την εμβληματική ηρωίδα του Εντουάρντο ντε Φίλιππο και αναμετριέται ξανά με έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας της.

Η απόδοση – διασκευή είναι της Ελένης Ράντου και η σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, που μας χάρισε μια από τις καλύτερες σκηνοθεσίες του στο αγαπημένο έργο του Ντε Φιλιππο και με έναν ολοκαίνουριο θίασο 13 ηθοποιών.

Οι φτωχογειτονιές της Νάπολης ζωντανεύουν στο Θέατρο Διάνα. Εκεί, όπου ο Ντομένικο Σοριάνο (Γιάννης Βούρος) γνωρίζει τη νεαρή Φιλουμένα σε έναν οίκο ανοχής. Την ερωτεύεται την παίρνει στο σπίτι του και η Φιλουμένα τον υπηρετεί με αφοσίωση. Τα χρόνια περνούν και 20 χρόνια μετά ο Σοριάνο ετοιμάζεται να παντρευτεί μια πολύ νέα γυναίκα, χωρίς όμως να έχει υπολογίσει την απάντηση… της Φιλουμένα.

Η Ελένη Ράντου διατηρώντας όλα τα στοιχεία του έργου του Εντουάρντο ντε Φίλιππο έχτισε από την αρχή την ιστορία της Φιλουμένα φωτίζοντας την όχι μόνο σαν σύμβολο μητρότητας αλλά και σαν αποτέλεσμα κοινωνικού αποκλεισμού.

Τα θεαματικά σκηνικά της παράστασης με φόντο τα σοκάκια της Νάπολης είναι του Μανόλη Παντελιδάκη και τα εξαιρετικά κοστούμια της Ντένυς Βαχλιώτη.

Πρωταγωνιστούν:

Γιάννης Βούρος, Βίλμα Τσακίρη, Τάσος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Γερονικολού.

Διανομή:  

Ντίνα Αβαγιάνου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Νίκος Σταυρακούδης, Μαρσέλα Λένα, Αναστασία Σιωπίδου, Παναγιώτης Καρμάτης, Νεκτάριος Φαρμάνης, Γιώργος Αλεβυζάκης, Αναστασία Γιάννη

Έναρξη: Από 26 Οκτωβρίου 2017

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη: 20:00
Πέμπτη: 20:00
Παρασκευή:21:00
Σάββατο: 18:30 – 21:15
Κυριακή: 19:30

Τιμή εισόδου: Από 12 έως 22 ευρώ

Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Διάνα: 210-3626596

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-diana/filoumena/

Διάρκεια: 2 ώρες

Θέατρο Διάνα

Διέυθυνση: Ιπποκράτους 7 – Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3626596

πηγή