Υποδείξεις στην Ελλάδα κάνει στενός συνεργάτης του Ερντογάν: Nα παραδώσει τους oκτώ τρομοκράτες

Τη στιγμή που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πανηγυρίζει μια μεγάλη εκλογική νίκη, η οποία θα του δώσει ακόμη πιο διευρυμένες εξουσίες με σκληρά λόγια την Ελλάδα  μίλησε ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, με αφορμή την υπόθεση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών.

«Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πως δεν θα κερδίσει κάτι. Η Ελλάδα ως πρώτη κίνηση πρέπει να πιάσει από τα αυτιά αυτούς τους τρομοκράτες με τις στολές στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα, να τους παραδώσει στην τουρκική δικαιοσύνη και τότε θα ξεκινήσει μια νέα εποχή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», σημείωσε ο συνεργάτης του τούρκου προέδρου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στον Μανώλη Κωστίδη,

«Υπάρχουν πολιτικοί στην Ελλάδα που μπορούν να τα καταφέρουν αυτά. Όπως τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, ο πρώτος πολιτικός που με κάλεσε από το εξωτερικό και ρώτησε αν είναι καλά ο Ερντογάν ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος είναι τώρα στις Βρυξέλλες. Τέτοιοι άνθρωποι χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από τον τουρκικό λαό και τον Ερντογάν. Όμως πρέπει να κάνει κινήσεις και η ελληνική κυβέρνηση. Εσείς πρέπει να καταλάβετε τι είναι το FETO . Περάσατε πολλά από τα πραξικοπήματα και τα αντιμετωπίσατε. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς προστατεύετε τους πραξικοπηματίες», πρόσθεσε.

Ακόμη, σχολιάζοντας τα αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών, τόνισε: «Ήμουν σχεδόν σίγουρος πως θα κερδίσει ο πρόεδρός μας όμως περίμενα ένα ποσοστό στα επίπεδα αυτά. Έλεγα πως θα είναι περίπου 51.5%. Συγκέντρωσε όμως μεγαλύτερο. Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει πως ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ο καλύτερος πολιτικός που διαθέτει η Τουρκία, που ξέρει να ακούει τις επιθυμίες του λαού.

Είναι δύσκολο να είσαι πρώτος όταν κυβερνάς 16 χρόνια, καθώς ο κόσμος μπορεί να σε βαρεθεί, να κουραστεί. Όμως το να πάρεις και 55% είναι άλλη μια μεγάλη επιτυχία. Είναι μια προσωπική επιτυχία του προέδρου μας. Και να θυμόμαστε πως ο Ερντογάν εξελέγη δήμαρχος με 24.5%, έγινε πρωθυπουργός με 33% και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αυξάνονται τα ποσοστά του. Ο Ταγίπ Ερντογάν πήρε όλο και περισσότερες ψήφους. Να δούμε τι θα κάνει μετά από 5 χρόνια. Θα ανέβει πάνω από 55%; Ο λαός καταλαβαίνει καλά τον Ερντογάν και ο Ερντογάν τον λαό. Πρέπει να καταλάβει και η Δύση πως τον λαό αυτό δεν μπορείς να τον ξεχωρίσεις από τον Ερντογάν».

πηγή