Τραμπ: Η αντιμετώπιση των συνεπειών από τον «Χάρβεϊ» θα είναι πολύ δαπανηρή διαδικασία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέβλεψε σήμερα Δευτέρα ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των συνεπειών και την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ θα είναι πολύ «δαπανηρές» και πρόσθεσε ότι θα συζητήσει για το θέμα αυτό με το αμερικανικό Κογκρέσο, καθώς ετοιμάζεται να κάνει περιοδεία στις πληγείσες περιοχές.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, ο Τραμπ εξήρε τις αρχές του Τέξας για τις προσπάθειές τους να βοηθήσουν τα θύματα σε πλημμυρισμένες περιοχές στο Χιούστον και στα περίχωρα της αμερικανικής μεγαλούπολης, όπου σημειώθηκαν βροχοπτώσεις χωρίς προηγούμενο τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

«Συζητάμε με το Κογκρέσο. Όπως γνωρίζετε θα είναι μια πολύ δαπανηρή κατάσταση», είπε ο Τραμπ.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προγραμματίζει να επισκεφθεί το Τέξας αύριο Τρίτη. Αναμένεται να επιστρέψει το Σάββατο, ενώ ενδέχεται να κάνει έναν ενδιάμεσο σταθμό στη Λουιζιάνα, όπου οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται.

Στο μεταξύ μια εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, του Ρεπουμπλικάνου Πολ Ράιαν, διαβεβαίωσε ότι τα μέλη του Κογκρέσου θα βοηθήσουν τους πληγέντες από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, που άφησε τουλάχιστον 30.000 προσωρινά άστεγους στο Χιούστον.

«Θα βοηθήσουμε αυτούς που επλήγησαν από αυτή την τρομερή καταστροφή. Το πρώτο βήμα σε αυτή τη διαδικασία είναι να υποβληθεί επίσημο αίτημα στην κυβέρνηση για (να εκταμιεύσει ομοσπονδιακούς) πόρους», ανέφερε η ΆσΛι Στρονγκ, εκπρόσωπος του Ράιαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή