Τη Δευτέρα απολογείται ο 32χρονος τζιχαντιστής – Τι λέει η δικηγόρος του (video)

Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο 32χρονος που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη με την κατηγορία πως είναι ένας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Δείτε επίσης: Υπό παρακολούθηση ήταν ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη (video)

Οι καταγγελίες

Ολα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες, όταν η γυναίκα πήγε στην Αστυνομία για να καταγγείλει πως ο σύζυγός της, με τον οποίο έχει δύο παιδιά, την κακοποιεί. Παράλληλα με την καταγγελία για την ενδοοικογενειακή βία αποκάλυψε στους αστυνομικούς που της έπαιρναν κατάθεση πως ο 32χρονος είναι τζιχαντιστής με αρκετές επαφές και πως επιδιώκει να ταξιδέψει μελλοντικά στη Γερμανία.

Δείτε επίσης:Βίντεο με τον 32χρονο τζιχαντιστή να πολεμά στη Συρία: «Δεν είμαι μέλος του ISIS»

Δείτε επίσης: Φρίκη προκαλούν τα βίντεο στο κινητό του τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη (εικόνες)

Εκείνο το διάστημα σήμανε «εσωτερικός» συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. και κατόπιν εντολής της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Αστυνομίας στήθηκε ένα ολόκληρο «δίκτυο» για τη χαρτογράφηση των κινήσεων του Σύρου, την παρακολούθηση των επαφών αλλά και των τηλεφωνικών συνομιλιών του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο δεκαήμερο η στενή παρακολούθηση μετατράπηκε σε εντολή απαγόρευσης εισόδου στη χώρα σε περίπτωση που ο 32χρονος τζιχαντιστής κατάφερνε να φύγει από την Ελλάδα.

Την Πέμπτη, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, εμφανίστηκε στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να δώσει συνέντευξη για το άσυλο στο πλαίσιο της αίτησης που είχε κάνει, αλλά τελικά συνελήφθη από τους αστυνομικούς και φέρεται να ομολόγησε πως είναι μέλος του ISIS. Κατά τον έλεγχο που έκαναν οι έμπειροι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο βίντεο και φωτογραφίες με βασανιστήρια και εκτελέσεις. Σε κάποια μέρη από το υλικό, που είθισται να διατηρούν στα κινητά τους και να καυχιούνται για αυτό οι τζιχαντιστές, εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο ίδιος. Αναφορικά με κάποια άλλα βίντεο στα οποία αποτυπώνονται διάφορα άτομα-μέλη του ISIS, εκτελέσεις και άλλα, παραμένει άγνωστο αν είναι ο κατηγορούμενος εκείνος που έκανε τις λήψεις ή εάν τα έχει «κατεβάσει» από το Διαδίκτυο.

Το βράδυ της ημέρας που συνελήφθη ο 32χρονος άνδρας, όπως λένε οι ίδιες πηγές, όταν πληροφορήθηκε πως επρόκειτο να παραπεμφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική δράση προσπάθησε να αυτοκτονήσει μέσα στο κελί του, κάνοντας βρόχο την κουβέρτα του, αλλά τελικά τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί που τον φρουρούσαν. Με τη συγκεκριμένη υπόθεση ασχολείται επίσης και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε στην Αθήνα. Εκεί εντοπίστηκαν και εξετάζονται πλέον από τις αρχές ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και άλλα αντικείμενα του 32χρονου κατηγορουμένου, ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν είχε εμπλοκή με τους τζιχαντιστές αλλά και σε ποιο βαθμό υπάρχει η συμμετοχή του στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

πηγή