Τα γλυπτά της Λουό Λι Ρονγκ είναι ένας ύμνος στη θηλυκότητα (εικόνες)

Τη χάρη και την ομορφιά του γυναικείου σώματος εκφράζουν τα γλυπτά της Κινέζας Λουό Λι Ρονγκ. Ως επί το πλείστον, δουλεύει μπρούντζο και οι δημιουργίες της είναι γυναίκες σε κίνηση. Ευγενικές πόζες, τα μαλλιά και τα ενδύματά τους σαν να τα χαϊδεύει ο αέρας.

Διαπιστώνει κανείς μια συναρπαστική διχοτομία στα γλυπτά της: παρότι υπάρχει μια εντυπωσιακή αφοσίωση, εκ μέρους της, στον ρεαλισμό, αναδεικνύεται ένα φανταστικό στοιχείο στη δουλειά της, καθώς πολλοί χαρακτήρες της αναπαύονται σε σύννεφα ή κρατούν σταγόνες βροχής στα χέρια τους.

Η Ρονγκ αφιερώθηκε στη γλυπτική από νωρίς. Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στο Πεκίνο, μαθήτρια του γλύπτη Γουάνγκ Ντου. Στη συνέχεια, καταδύθηκε στις τεχνικές γλυπτικής της Αναγέννησης και του Μπαρόκ. Η αίσθηση θηλυκότητας που είχαν οι ευρωπαίοι καλλιτέχνες εκείνων των περιόδων παίζει καθοριστικό ρόλο στα έργα της.

Θα έλεγε κανείς ότι το καλλιτεχνικό μονοπάτι στο οποίο βαδίζει είναι εκτός συρμού, καθώς αναβιώνει τον ρεαλισμό στη γλυπτική. Τα έργα της, όμως, αγγίζουν τα όρια του απόκοσμου, του παραμυθένιου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή