Τέλη Νοεμβρίου η πρώτη «λοταρία» αποδείξεων από το ΥΠΟΙΚ (video)

Στις 30 Νοεμβρίου, εκτός απροόπτου, θα διεξαχθεί η πρώτη λοταρία για τις αποδείξεις από το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η πρώτη κλήρωση θα γίνει με βάση τις συναλλαγές του Οκτωβρίου, ενώ όλες οι ηλεκτρονικές πληρωμές των πρώτων εννιά μηνών θα συμπεριληφθούν στη σούπερ λοταρία των Χριστουγέννων, η οποία θα κληρώσει 9 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, στην πρώτη λοταρία θα κληρωθεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε 1.000 φορολογούμενους, το οποίο θα είναι αφορολόγητο.

Να σπεύσουν να δηλώσουν τους επαγγελματικούς λογαριασμούς του οι επαγγελματίες

Να σπεύσουν να δηλώσουν τους επαγγελματικούς τους λογαριασμούς καλεί τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου, όπως σημειώνει, οι συναλλαγές αυτών να συμπεριληφθούν και στις επερχόμενες κληρώσεις του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων.

Όπως αναφέρει, οι πληροφορίες που παράγονται μέσω των επαγγελματικών λογαριασμών είναι απαραίτητες, έτσι ώστε να απεικονίζονται όσο πιο ορθά γίνεται οι συναλλαγές που σχετίζονται με την κάλυψη του ποσού για την κατοχύρωση του αφορολόγητου και με τον υπολογισμό των ποσών που θα ληφθούν υπόψη στο πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων.

Γενικότερα, το υπουργείο υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή δήλωσης των επαγγελματικών λογαριασμών είναι σε λειτουργία στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ από τις 10 Νοεμβρίου και τονίζει ότι η θέσπιση του επαγγελματικού λογαριασμού δίνει τη δυνατότητα στη Φορολογική Διοίκηση να λαμβάνει πιστότερη απεικόνιση των συναλλαγών των επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, όπως μεταφορές πίστωσης και άμεσες χρεώσεις.

πηγή