Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα – Εγκρίθηκε το 43%

  • Με καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα
  • Περίπου 17.000 αιτήσεις την ώρα για το κοινωνικό μέρισμα
  • Στις 15 Δεκεμβρίου η καταβολή

Μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης, είχαν γίνει συνολικά 1.223.116 από τις οποίες εγκρίθηκαν 604.389 αιτήσεις, δηλαδή ποσοστό 43,14% ενώ ένα ποσοστό αιτήσεων περίπου 20% που ανέρχεται σε 247.789 αιτήσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Καρέλας, με βάση τους αρχικούς υπολογισμούς δήλωσε ότι δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι περίπου 1.280.000 ελληνικά νοικοκυριά. Ξεκαθάρισε πάντως ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να πάρουν όλοι όσοι συμπληρώνουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια κοινωνικό μέρισμα.

Δείτε επίσης: Αναλυτικός οδηγός για το κοινωνικό μέρισμα – 32 ερωτήσεις και απαντήσεις

Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξουν περισσότεροι δικαιούχοι από αυτούς που είχαν αρχικά υπολογιστεί το ποσό των 720 εκ ευρώ που διατίθεται για το βοήθημα των ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών θα αυξηθεί. «Δεν θα δώσουμε κοινωνικό μέρισμα σε όποιον προλάβει αλλά σε όποιον το δικαιούται», είπε χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα έχει ξεκαθαριστεί ότι σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου θα μπορεί και η χήρα (ασφαλισμένη) του θανόντος ή ο χήρος (ασφαλισμένος) της θανούσης ή ακόμη και ο φιλοξενούμενος του νοικοκυριού του θανόντα να υποβάλουν μόνοι τους αιτήσεις.

Προχώρησε αυτόματα η αντιστοίχιση σε μεγάλους αριθμούς ΑΜΚΑ με τα ΑΦΜ ειδικά για έναν αριθμό υπερήλικων συνταξιούχων, οι οποίοι όταν κάνουν την αίτηση δεν θα χρειαστεί να πάνε για διόρθωση στα ΚΕΠ.

Αναφορικά με τους ανέργους που είχαν μείνει άνεργοι για έξι συνεχείς μήνες το 2017, ο κ. Καρέλας επανέλαβε ότι θα αφαιρεθεί από το εισόδημά τους -του έτους 2016- ένα ποσό της τάξεως των 9.000,00 (συν 1.500,00 ανά επιπλέον μήνα άνω των 6 μηνών) έτσι ώστε να καταστούν δικαιούχοι.

Δείτε επίσης: Περισσότερες από ένα εκατ. αιτήσεις μέσα σε 48 ώρες για το μέρισμα – Πότε καταβάλλεται (pdf)

πηγή