Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για λαθραία τσιγάρα – Κατασχέθηκαν πάνω από 4.000 πακέτα

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων.

Συνολικά κατασχέθηκαν περισσότερα από 4.000 πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού, χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στην πλατεία Αριστοτέλους συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί και μια Ελληνίδα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 232 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 17 συσκευασίες καπνού, τα οποία πουλούσαν σε διερχόμενους πολίτες.

Στην περιοχή της Ανάληψης συνελήφθη 52χρονος ομογενής, ο οποίος πουλούσε λαθραία καπνικά προϊόντα σε λαϊκή αγορά. Στην κατοχή του και στην κατοικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.458 πακέτα τσιγάρα και 70 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και χρηματικό ποσό προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά του.

Τέλος, δύο νεαροί αλλοδαποί συνελήφθησαν στον Εύοσμο, όπου πουλούσαν αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

πηγή