Στο 0,8% η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του έτους – Ενθαρρυντικοί οι δείκτες, λέει ο Τσίπρας

  • Αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,8%
  • Για άκρως ενθαρρυντικά στοιχεία κάνει λόγο ο Τσίπρας

Άρχισε η αντιστροφή κλίματος στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής η επιτάχυνση του ΑΕΠ έχει αυξηθεί σε ετήσια βάση κατά 0,8% και κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση.

Σημειώνεται ότι το α’ τρίμηνο του 2017 η ετήσια ανάπτυξη είχε διαμορφωθεί στο 0,4%.

Τα στοιχεία του β’ τριμήνου αποδείχθηκαν καλύτερα του αναμενόμενου, καθώς οι αναλυτές «εκτιμούσαν» αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,4% και κατά 0,2%, αντίστοιχα.

Τσίπρας: Έχουμε ενθαρρυντικούς δείκτες 

«Έχουμε ενθαρρυντικούς δείκτες και τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι ενθαρρυντικά, διότι δείχνουν ότι αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους θετικούς ρυθμούς που είχαμε στα πρώτα τρίμηνα, τα δύο και ιδιαίτερα το τρίτο που απ’ ό,τι φαίνεται είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό -όλοι το νιώθουμε αυτό και με την πολύ μεγάλη απόδοση του τουρισμού- μπορούμε να φτάσουμε στο 2017 σε μεγέθη ανάπτυξης κοντά στο 2% που έχει να δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια δεκαετία».

Αυτό σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στο Μέγαρο Μαξίμου και πρόσθεσε: «Αυτό που χρειάζεται, κατά την εκτίμησή μου βεβαίως, είναι να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία, ταυτόχρονα όμως να δώσουμε και εργαλεία ρευστότητας και να αυξήσουμε και τη ζήτηση για να μπορέσει να εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία».

«Τη στιγμή που η ΝΔ κινδυνολογούσε και προέβλεπε την επερχόμενη καταστροφή, η ελληνική οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμούς 0,5% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2017 και με 0,8% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2016», τονίζει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

πηγή