Στις φλόγες η Ιβηρική χερσόνησος: Τουλάχιστον 35 νεκροί (εικόνες)

Στο πένθος έχει βυθιστεί η φλεγόμενη Ιβηρική χερσόνησος όπου τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται από την Κυριακή. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα βρέφος ηλικίας μόλις ενός μήνα.

Στην Πορτογαλία, 32 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ επτά άνθρωποι αγνοούνται, όλοι από τις περιοχές της Κοΐμπρα, του Καστέλο Μπράνκο, του Βιζέου και της Γκουάρντα, δηλαδή την κεντρική και βόρεια Πορτογαλία.

Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας: “Υπάρχουν ακόμη σημεία όπου δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν οι διασώστες, κατά συνέπεια ο απολογισμός είναι προσωρινός“, είπε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Πατρίσια Γκάσπαρ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα το απόγευμα στη Λισαβόνα.

Σημειώνεται πως από τις εκατοντάδες πυρκαγιές έχουν τραυματιστεί επίσης 56 άνθρωποι, πολίτες και πυροσβέστες. Οι 16 από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στη Γαλικία, την επαρχία της Ισπανίας που συνορεύει με την Πορτογαλία και όπου ξέσπασαν επίσης μεγάλες πυρκαγιές, έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 35 νεκρούς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: EPA

πηγή