Στη δημοσιότητα η κατάθεση Παπαδήμου: Πώς έσκασε η βόμβα στα χέρια του (video)

  • Η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού στους αστυνομικούς
  • «Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο»
  • To DNA μέσα στο αυτοκίνητο

Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του 29χρονου για την αποστολή των τρομοδεμάτων στον πρώην πρωθυπουργό αλλά και σε ευρωπαίους πολιτικούς, στο φως της δημοσιότητας έρχεται η κατάθεση του Λουκά Παπαδήμου για τα πώς έζησε την έκρηξη της βόμβας μέσα στο αυτοκίνητο.

Δείτε επίσης: Ταυτοποιήθηκε το DNA του 29χρονου σε τρομοδέματα που εντοπίστηκαν στο Κρυονέρι

«Έφερα τον φάκελο κοντά στα μάτια μου και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν πρόκειται για βίβλιο αλλά για μια μεγάλη κασετίνα δισκετών cd. Η κασετίνα είχε ένα περιτύλιγμα το οποίο είχε κλειστεί πιθανόν με τη βοήθεια κάποια μηχανής», δήλωσε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας

«Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησαν να ανοίξω το περιτύλιγμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της ενέργειας σημειώθηκε έκρηξη του κουτιού. Ταυτόχρονα άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο», συνέχισε o Λουκάς Παπαδήμος σύμφωνα με το Βήμα.

Δείτε επίσης: Συνελήφθη 29χρονος για τη βόμβα στον Παπαδήμο – Όπλα και πλαστές ταυτότητες στην κατοχή του

Δείτε επίσης: Τι εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στην κατοχή του 29χρονου: Όπλα, κάνναβη και εκρηκτική ύλη (εικόνες)

«Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια κι ένιωσα έντονα την πίεσή τους ενώ το αυτοκίνητο τραντάχτηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο μου», καταλήγει.

To DNA μέσα στο αυτοκίνητο

Παράλληλα, ο Ελεύθερος Τύπος φέρνει στη δημοσιότητα εικόνες από το εσωτερικό του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος, στις οποίες αποτυπώνεται η ισχύς της έκρηξης του φακέλου που είχε στα χέρια του ο πρώην πρωθυπουργός. Μέσα στο αυτοκίνητο ανακαλύφθηκε και το DNA του 29χρονου που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας.

πηγή