Στην Ψέριμο μεταφέρουν τους τραυματίες με… ξαπλώστρα στο νοσοκομείο (video)

Με την ξαπλώστρα μετέφεραν 68χρονο, που τραυματίστηκε πέφτοντας από σκάλα, στο νοσοκομείο, αφού στην Ψέριμο, εκτός από γιατρός, δεν υπάρχει ούτε φορείο.

Σύμφωνα με το kalymnos-news.gr το περιστατικό συνέβη χθες στις 7.00 το απόγευμα.

Άμεσα έτρεξαν κάτοικοι για να βοηθήσουν, αλλά απέφυγαν να το μετακινήσουν, φοβούμενοι την επιδείνωση της κατάστασης, αφού υπήρχε τραυματισμός και στο κεφάλι και έτσι άφησαν τον 68χρονο για περισσότερο από μία ώρα στο έδαφος, εν αναμονή γιατρού.

Παράλληλα ενημερώθηκε τηλεφωνικά το Νοσοκομείο Καλύμνου και γιατρός με το σκάφος ΛΣ του Λιμεναρχείου Καλύμνου μετέβησαν στην Ψέριμο στις 8.00 το βράδυ.

Ο γιατρός αφού παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο 68χρονο, έκρινε απαραίτητη την μεταφορά του στο Νοσοκομείο Καλύμνου για περαιτέρω έλεγχο και περίθαλψη .

Στο σημείο αυτό, να σημειώσουμε ότι δεν υπήρχε φορείο μεταφοράς και χρησιμοποιήθηκε ξαπλώστρα, όπου τοποθετήθηκε και μεταφέρθηκε εντός του πλωτού του ΛΣ

Με το σκάφος του ΛΣ που κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου στις 9.00 το βράδυ, έγινε η διακομιδή και στη συνέχεια με όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο .

Πηγή: kalymnos-news.gr

πηγή