Στην Ερμιονίδα τα γυρίσματα του Σουηδικού “Survivor” (εικόνες)

Τι γίνεται όταν έχεις γνωστούς παγκόσμιους αθλητές κάτω από την ίδια στέγη, να τρώνε και να κοιμούνται μαζί αλλά την ίδια στιγμή να μάχονται μεταξύ τους;

Αυτό συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Ερμιονίδα, την περιοχή που επέλεξε η κρατική τηλεόραση της Σουηδίας για τα «γυρίσματα» της σειράς «Eternal Glory» που είναι αντίστοιχη του γνωστού παιχνιδιού “Survivor” που γνωρίσαμε στην Ελλάδα.

Η διαφορά είναι ότι ανάμεσα στους αθλητές μπορούμε να βρούμε Χρυσούς Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές από δέκα διαφορετικά αθλήματα. 

Το 2017, η σειρά Πρωταθλητές των Πρωταθλητών (Mastarnas mastare) γιορτάζει την δέκατη επέτειο. Η σειρά έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στο Σκανδιναβικό τηλεοπτικό κοινό τα περασμένα χρόνια, και αγγίζει το 80% της τηλεθέασης εβδομαδιαίως κάθε χρόνο.

Η δέκατη σεζόν δεν θα παρουσιάσει μόνο τους διάσημους παγκόσμιους αθλητές που έχουν πια εγκαταλείψει τον επαγγελματικό αθλητισμό. Η μεγάλη διαφοροποίηση φέτος θα είναι πως θα νικήσει η καλύτερη ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που μόνο ένας ήταν ο νικητής.

Οι συμμετέχοντες έχουν χωριστεί και αγωνίζονται σε ομάδες ανάλογα με το αθλητικό τους παρελθόν. Έξι ομάδες των τριών ατόμων θα παλέψουν για τον τίτλο. Οι ομάδες θα έχουν ονομασίες όπως, η ομάδα σκι (The Ski Team), η ομάδα κολυμβητών (Τhe Swim Team) και η  ομάδα πάγου (The Ice Team) και οι τηλεθεατές θα ενημερώνονται για το τι φέρνει κοντά τους αθλητές.

Για την ξεχωριστή αυτή επέτειο, ο διαγωνισμός ξανά βρήκε τον δρόμο του πίσω στην Ελλάδα, τη γενέτειρα του αθλητισμού και μάλιστα στο μοναδικό τοπίο της Ερμιονίδας, της γραφικής περιοχής της Πελοποννήσου.

Την όλη οργάνωση της πολύ σημαντικής αυτής ευκαιρίας για την προβολή της περιοχής στη Σκανδιναβική τουριστική αγορά έχει αναλάβει ο Δήμος Ερμιονίδας με την εποπτεία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Σφυρή και τη φροντίδα του Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου κ. Απόστολου Λαδά.

πηγή