Ρωσία και Κίνα ενώνουν δυνάμεις για την κατασκευή 200 ελικοπτέρων βαρέος τύπου

Η Ρωσία και η Κίνα, βρίσκονται πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για την από κοινού παραγωγή ελικοπτέρων βαρέος τύπου AHL (Advanced Heavy Lifter), ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη από τη Σαγκάη ο επικεφαλής της διεύθυνσης της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec για τη διεθνή και περιφερειακή συνεργασία Βίκτορ Κλάντοφ.

Προγραμματίζεται, όπως είπε, η κατασκευή τουλάχιστον 200 ελικοπτέρων, τα οποία θα κατασκευάζονται στην Κίνα, ενώ ένα μέρος τους θα εξάγονται σε άλλες χώρες. Ο διευθυντής αυτός της Rostec είπε πως οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη του σχετικού συμβολαίου βρίσκονται στο τελικό στάδιο και εξέφρασε την ελπίδα ότι είναι πολύ πιθανό να υπογραφεί έως το τέλος του χρόνου, ή το αργότερο εντός του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους.

Ο Κλάντοφ είπε ότι η συνεργασία με την κινεζική πλευρά για την παραγωγή του ελικοπτέρου δεν προϋποθέτει τη δημιουργία μικτής επιχείρησης, όπως έγινε στην περίπτωση της συνεργασίας με την Ινδία για την μονάδα παραγωγής ελικοπτέρων τύπου Ка-226Т, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «τεχνολογική συνεργασία» κατά την οποία η κινεζική πλευρά αναλαμβάνει την κατασκευή και την παραγωγή του ελικοπτέρου και η ρωσική παρέχει την «τεχνογνωσία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή