Πρόσφυγες Ροχίνγκια ποδοπατήθηκαν από ελέφαντες στο Μπαγκλαντές – Τέσσερις νεκροί

Πρόσφυγες Ροχίνγκια ποδοπατήθηκαν από ελέφαντες ενώ κοιμόντουσαν, στο Μπαλουχαλί του νότιου Μπαγκλαντές, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία παιδιά και μια γυναίκα ενώ πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πολλά δέντρα στους δασωμένους λόφους του Μπαλουχαλί κόπηκαν το τελευταίο διάστημα προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί οι χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τη βία στη γειτονική Μιανμάρ. Σε ορισμένες περιοχές κατασκευάστηκαν πρόχειροι καταυλισμοί, σπίτια από μπαμπού και μουσαμάδες, για να στεγαστούν οι Ροχίνγκια, πάνω όμως στα μονοπάτια που ακολουθούν οι άγριοι ελέφαντες.

Σύμφωνα με έναν επιθεωρητή της αστυνομίας, τέσσερις πρόσφυγες τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Σαντάρ του Κοξ Μπαζάρ.

Ένας 30χρονος πρόσφυγας, ο Αμπντούλ Σουκόρ, η σκηνή του οποίου ποδοπατήθηκε επίσης από τα παχύδερμα, είπε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του πρόλαβαν να φύγουν όταν άκουσαν τις κραυγές των άλλων ανθρώπων καθώς πλησίαζαν οι ελέφαντες. Πλέον, μετακίνησε τη σκηνή του προς το εσωτερικό του καταυλισμού και, όπως είπε, «θα πρέπει να επαγρυπνούμε διαρκώς το βράδυ».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

πηγή