Πρόεδρος του νέου ΔΣ στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ο Παναγιώτης Αλεξάκης

Πρόεδρος στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, αναμένεται να αναλάβει ο Παναγιώτης Αλεξάκης, πρώην επικεφαλής του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο υπάλληλος ΕΒΖ, Παναγιώτης Καραχάλιος, ενώ αντιπρόεδρος θα είναι η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονία, Στέλλα Καραγιάννη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μη εκτελεστικά μέλη στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ αναλαμβάνουν οι νομικός και στέλεχος της ΜΟΔ, Κωστούλα Πάτουχα και ο δικηγόρος, Νικόλαος Παπαϊωάννου, ειδικός σύμβουλος στο γραφείο του γενικού γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θεολόγου Λαμπριανίδη.

Με το νέο Δ.Σ. στην ΕΒΖ η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει εκ νέου τη βούλησή της τόσο για τη συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας στην Ελλάδα, όσο και για την βιωσιμότητα, αλλά και ανάπτυξή της.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται και γίνει και η πρώτη τους συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΒΖ έγινε με απαρτία 82,61%, ενώ η θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι πενταετούς διάρκειας, έως τις 20/10 του 2022. Η προηγούμενη διοίκηση στην ΕΒΖ παραιτήθηκε στις 29/9.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή