Πούτιν: Υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων το 98% των εδαφών της Συρίας

Το 98% της επικράτειας της Συρίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, υποστήριξε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την έναρξη της συνάντησης στο Σότσι με τον πρόεδρο της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν.

Ακόμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε πως “οι εστίες αντίστασης των τρομοκρατών εξαλείφονται γρήγορα”.

Την ίδια ώρα, ο τσέχος πρόεδρος στη αρχή της συνάντησης, αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε χθες ο πρόεδρος Πούτιν με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, και απευθυνόμενος προς τον ρώσο ομόλογο του είπε στα ρωσικά: «Νικήσατε στη Συρία…Εκείνος (ο Άσαντ) ελέγχει πρακτικά όλη την επικράτεια της Συρίας, με εξαίρεση μερικά μικρά τμήματα.. Λοιπόν σε τελική ανάλυση, είναι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος».

Από την πλευρά του, ο ρώσος πρόεδρος ανταπάντησε λέγοντας: «Έχετε δίκιο, πράγματι υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, ήδη σήμερα βρίσκεται το 98% των εδαφών, οι εστίες αντίστασης υπάρχουν ακόμη, αλλά γρήγορα εξαλείφονται από τα πλήγμα που καταφέρουν οι αεροδιαστημικές μας δυνάμεις και οι δυνάμεις των Σύρων συμμάχων μας».

Ο Πούτιν κατά την διάρκεια των συνομιλιών, υποσχέθηκε να ενημερώσει τον τσέχο ομόλογο του αναλυτικά για τις συνομιλίες που είχε με τον Άσαντ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή