Ποιος είναι ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο για το 2017

Το περιοδικό Forbes έδωσε στη δημοσιότητα τον ετήσιο κατάλογο των υψηλότερα αμειβομένων ηθοποιών στον κόσμο.

Την κορυφή κατέκτησε ο 46χρονος, Μαρκ Γουόλμπεργκ, κερδίζοντας περίπου 68 εκ. δολάρια το 2017 χάρη στις απολαβές του από τη συμμετοχή του στις ταινίες «Daddy’s Home 2» και «Transformers: The Last Knight», σύμφωνα με την κατάταξη του Forbes.

Ο πρώην ράπερ, που ασχολήθηκε κατόπιν με την υποκριτική, εκθρόνισε τον Ντουέιν Τζόνσον, που σε αντίθεση με την πρώτη θέση που είχε εξασφαλίσει το 2016 φέτος περιορίστηκε στη δεύτερη θέση: τα έσοδά του για το 2017 ανήλθαν σε 65 εκ. δολάρια.

Για μια ακόμη χρονιά η κατάταξη του Forbes αποτυπώνει το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών – γυναικών στην αμερικανική βιομηχανία του κινηματογράφου. Την περασμένη εβδομάδα, η πρωταγωνίστρια του «La La Land», Έμα Στόουν αναδείχθηκε από το περιοδικό στην υψηλότερα αμειβόμενη γυναίκα ηθοποιό με απολαβές ύψους 26 εκ. δολαρίων το 2017.

Όπως επισημαίνεται, οι 10 υψηλότερα αμειβόμενοι άνδρες ηθοποιοί είχαν συνολικά κέρδη ύψους 488,5 εκατομμυρίων δολαρίων προ φόρων το διάστημα Ιουνίου 2016- Ιουνίου 2017, σχεδόν το τριπλάσιο ποσό σε σύγκριση με τα 172,5 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισαν οι 10 πρώτες στη λίστα γυναίκες ηθοποιοί.

Από την άλλη ο πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής», Τζόνι Ντεπ, ο οποίος για χρόνια βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα των υψηλότερα αμειβομένων, δεν κατάφερε φέτος να εισέλθει στην πρώτη 20άδα, σύμφωνα με το Forbes.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters)

πηγή