«Παράθυρο» για τη μη περικοπή συντάξεων το 2019 και από Μοσκοβισί – Αιχμές κατά ΝΔ

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να μη γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις το 2019, ο ευρωπαίος Επίτροπος των Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο Έθνος. «Θα το συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα» λέει ο κ. Μοσκοβισί.

Την ίδια στιγμή με δηλώσεις του τη Δευτέρα, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για τη μη εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις το 2019 και άλλος ευρωπαίος αξιωματούχος, τονίζοντας όμως ότι «για μένα συνεχίζει και είναι μια από τις δεσμεύσεις του προγράμματος».

Ακόμη, για το τέλος του προγράμματος ο  κ. Μοσκοβισί επισημαίνει ότι η επιτήρηση σε «καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με ένα νέο πρόγραμμα». Όπως τονίζει ο Πιερ Μοσκοβισί μετά την 21η Αυγούστου και το τέλος των μνημονίων ουδείς θα πιέζει για νέα μέτρα, κανείς δεν θα απαιτεί νέες μεταρρυθμίσεις δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα ούτε οι αξιολογήσεις που υπάρχουν μέχρι τώρα.

Για τη διαμάχη με τη Νέα Δημοκρατία, όπως αυτή προέκυψε μετά την επίσκεψη του στην Ελλάδα και τις δηλώσεις του, ο ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει ότι είναι φίλος της Ελλάδας και όσοι τον κατηγορούν ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια, είναι αυτοί που το κάνουν.

πηγή