Πάει για πρόεδρος Λιβερίας ο Γουεά – Γκάφα Βενγκέρ που τον… συνεχάρη προκαταβολικά (εικόνες – video)

Κεφάλι” στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο της Λιβερίας έχει αποκτήσει ο πρώην ποδοσφαιριστής, Τζορτζ Γουεά, καθώς προηγείται σε 9 από τις 15 εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα, ο Γουεά προηγείται αλλά το αποτέλεσμα δεν έχει “κλειδώσει” ακόμα όπως δημοσιεύτηκε από μερίδα ενημερωτικών ιστοσελίδων αντλώντας πληροφορίες από τα Social Media.

Σύμφωνα με το BBC, στην “φάκα” της ενημέρωσης μέσω των Social Media έπεσε και προπονητής της Άρσεναλ, ο Αρσέν Βενγκέρ ο οποίος έσπευσε να συγχαρεί “τον πρώην ποδοσφαιριστή του που εξελέγη πρόεδρος της Λιβερίας”. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί το 1990 στη Μονακό.

Την προεδρία της Λιβερίας διεκδικούσαν 20 υποψήφιοι. Αν κανένας από αυτούς δεν καταφέρει να αποσπάσει πλειοψηφία 50%, τότε οι δύο πρώτοι σε ψήφους θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον δεύτερο γύρο, τον Νοέμβριο.

Ο Γουεά ήταν και πάλι υποψήφιος για την προεδρία το 2005 αλλά τότε ηττήθηκε από την Έλεν Τζόνσον-Σιρλίφ που έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Λιβερίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

πηγή