Ο Τραμπ θέλει να ξανασυναντηθεί με τον Πούτιν το επόμενο έτος

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016, θέλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να γίνει  η δεύτερη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, δηλαδή μέσα στο 2019. Την είδηση επιβεβαίωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, Τζον Μπόλτον.

“Ο πρόεδρος πιστεύει ότι η επόμενη διμερής συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να διεξαχθεί μετά το τέλος του κυνηγιού μαγισσών αναφορικά με τη Ρωσία, οπότε συμφωνήσαμε να γίνει το επόμενο έτος” δήλωσε ο Μπόλτον.

Η Ουάσινγκτον καλεί την Μόσχα να τερματίσει την κατοχή της Κριμαίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται να αναγνωρίσουν την αξίωση της Ρωσίας για κυριαρχία επί της Κριμαίας και καλούν την Μόσχα να τερματίσει την κατοχή της χερσονήσου, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Οι ΗΠΑ απορρίπτουν την αποπειραθείσα προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και δεσμεύονται να διατηρήσουν αυτή την πολιτική έως ότου αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ανέφερε η ανακοίνωση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Οι ΗΠΑ καλούν την Ρωσία να τηρήσει τις αρχές, τις οποίες για καιρό ισχυρίζεται ότι τηρεί και να τερματίσει την κατοχή της Κριμαίας», πρόσθεσε.

πηγή