Ο Τραμπ αποκάλεσε μία γερουσιαστή των Δημοκρατικών «Ποκαχόντας» (video)

Ακόμη ένα… χτύπημα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει μια «Ποκαχόντας» στη αμερικανική Γερουσία, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε με γηγενείς Αμερικανούς, βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο αμερικανός πρόεδρος μιλούσε για τη γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Ελίζαμπεθ Ουόρεν, από τη Μασαχουσέτη, με την αναφορά να κρίνεται υποτιμητική και να προκαλεί αντιδράσεις.

Αφού άκουσε την ομιλία ενός βετεράνου, ενός Ινδιάνου «Ναβάχο διαβιβαστή», οι οποίοι ανέπτυξαν έναν κώδικα βασισμένο στη γλώσσα τους για να μεταφέρουν μηνύματα κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο αμερικανός πρόεδρος θέλησε να εξάρει τη συμβολή των βετεράνων, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα εκφωνήσει κάποια προετοιμασμένη από πριν ομιλία.

«Βρίσκεστε εδώ πολύ πριν από οποιονδήποτε από εμάς» είπε ο μεγιστάνας. «Αν και έχουμε μια εκπρόσωπο στο Κογκρέσο για την οποία λένε ότι βρισκόταν εδώ πολύ καιρό πριν. Την αποκαλούν Ποκαχόντας».

Ο δισεκατομμυριούχος είχε αναφερθεί επανειλημμένως στην Ουόρεν ως «Ποκαχόντας», το όνομα της διάσημης Ινδιάνας που έζησε τον 17ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, επιχειρώντας να την χλευάσει για το γεγονός ότι είχε αποκαλύψει την καταγωγή της από τους γηγενείς Αμερικανούς.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος επισήμανε ότι ο Τραμπ δεν διατύπωσε κάποιο ρατσιστικό υποτιμητικό σχόλιο όταν αναφέρθηκε στην Ουόρεν ως «Ποκαχόντας».

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, τόνισε ότι ο Τραμπ «εκτιμάει απεριόριστα και σέβεται» τους βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου προτού συμπληρώσει: «Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν προσβλητικό το γεγονός ότι η γερουσιαστής Ουόρεν είπε ψέματα για την καταγωγή της προκειμένου να προωθήσει την καριέρα της».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

πηγή