Ο Μαδούρο και επίσημα υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο υπέβαλε και επισήμως σήμερα την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου, τις οποίας θα μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση.

“Ιδού το σχέδιο για την πατρίδα έως το 2025, που συνίσταται στην ενίσχυση του δρόμου και της κληρονομιάς του πολυαγαπημένου μας ηγέτη Ούγκο Τσάβες (…) προς την οικονομική ευημερία” δήλωσε ο Μαδούρο παραδίδοντας τον φάκελό του στην πρόεδρο του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) Τιμπισάι Λουσένα.

Η τελετή μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

“Ορκίζομαι να μην σας απογοητεύσω. Η νίκη μας ανήκει” δήλωσε.

Ντυμένος με το παραδοσιακό κόκκινο πουκάμισο, ο Μαδούρο επισκέφθηκε λίγο αργότερα τον τάφο του Τσάβες ο οποίος κυβέρνησε τη Βενεζουέλα από το 1999 μέχρι το 2013.

“Θα τον εκλέξουμε και πάλι, με το ψηφοδέλτιό μας θα επιλύσουμε τα προβλήματα που έχουμε” είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έκτορ Καδένας, ένας φιλοκυβερνητικός ακτιβιστής που περίμενε τον πρόεδρο έξω από τα γραφεία της CNE.

Εκμεταλλευόμενος την αποδυναμωμένη και διαιρεμένη αντιπολίτευση, ο Μαδούρο προκήρυξε εκλογές για τις 22 Απριλίου ενώ κανονικά θα έπρεπε να διεξαχθούν στα τέλη του έτους.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

πηγή