Ο Λάνθιμος προσεγγίστηκε για επεισόδιο της σειράς «Black Mirrror»

Ο έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος, προσεγγίστηκε για να γυρίσει επεισόδιο της σειράς «Black Mirror» του Netflix.

Ο σκηνοθέτης των ταινιών «Κυνόδοντας», «Ο Αστακός» και «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού» είναι πολύ κοντά στο να προσθέσει την αμερικανική τηλεοπτική σειρά στο βιογραφικό του.

Ο έλληνας κινηματογραφιστής αποκάλυψε στην εφημερίδα «The Independent», ότι τον προσέγγισε ο δημιουργός της σειράς, Τσάρλι Μπρούκερ, για να επιβλέψει ένα επεισόδιο του νέου κύκλου.

«Συζητήθηκε. Δεν κάναμε τελικά κάτι, αλλά τους συνάντησα. Θα ήταν ενδιαφέρον» υπογράμμισε αρχικά. Παράλληλα, υπαινίχθηκε ότι είναι ακόμη ανοιχτός στην ιδέα, προσθέτοντας: «Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον».

Ο Λάνθιμος δήλωσε ακόμη ότι φλερτάρει με την ιδέα να μεταφέρει την ταινία του «Άλπεις» στην τηλεόραση.

Η ταινία του 2011 παρακολουθεί τα μέλη μιας ομάδας με το όνομα «Άλπεις», που προσλαμβάνονται από συγγενείς και φίλους νεκρών για να αντικαταστήσουν αυτούς που χάθηκαν. Μια κοπέλα όμως αποφασίζει να παραβιάσει τους αυστηρούς κανόνες τους οποίους έχει θεσπίσει ο αρχηγός της επιχείρησης.

«Σκέφτομαι την ιδέα να κάνω μία σειρά με την υπόθεση της ταινίας «Άλπεις», επειδή είναι από τα φιλμ που δεν είδε κανένας» σημείωσε.

Ο τέταρτος κύκλος της σειράς Black Mirror αναμένεται να προβληθεί στο Netflix τον επόμενο μήνα, με επεισόδια που θα σκηνοθετήσουν οι Τζόντι Φόστερ και Τζον Χίλκοουτ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή