Ολοκληρώνεται ο καθαρισμός ακτών σε Άλιμο και Ελληνικό (εικόνες)

Ολοκληρώνεται ο καθαρισμός των παραλιών σε Άλιμο και Ελληνικό, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη το συντονιστικό όργανο του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο προσέθεσε πως παράλληλα συνεχίζονται οι διαδικασίες προετοιμασίας για την ανέλκυση του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιου ”ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”, που βρίσκεται βυθισμένο νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.

Σύμφωνα με το συντονιστικό όργανο του υπουργείου Ναυτιλίας, στη Σαλαμίνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου – Θεατράκι συνεχίστηκαν οι εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών και των βράχων από 136 άτομα συνολικά, μέλη ιδιωτικών συνεργείων, με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα. Επίσης, στο Θεατράκι και στον Λιμνιώνα εκτελέστηκαν και εργασίες καθαρισμού του βυθού από συνολικά οκτώ δύτες.

Η κατάσταση στην εν λόγω περιοχή παρουσιάζει καθημερινή βελτίωση, ενώ διενεργούνται τακτικές περιπολίες για έλεγχο των ακτών.

Στις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των ακτών, εκτός των περιοχών του Ιππόκαμπου και του Αγίου Αλεξάνδρου, όπου συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών από προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Στην ελεύθερη παραλία του Ελληνικού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των ακτών.

Αναφορικά με την περιοχή της Γλυφάδας, έχουν ολοκληρωθεί στις μαρίνες οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών με μηχανικά μέσα από άτομα της αναδόχου εταιρείας, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας» πλησίον της περιοχής του ΠΙΚΠΑ, όπου η κατάσταση παρουσιάζεται καθημερινά βελτιωμένη.

Η πορεία των εργασιών σε εικόνες:

πηγή