Οκτώ εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν σε «Μαραθώνιο Αγάπης» της αυστριακής τηλεόρασης

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε το ποσό που συγκεντρώθηκε κατά τον “Μαραθώνιο Αγάπης” της αυστριακής δημόσιας τηλεόρασης, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, κατά την πολύωρη εκδήλωση συμπαράστασης “Φως στο σκοτάδι”.

Συγκεντρώθηκαν πάνω από 7,9 εκατομμύρια ευρώ για φιλανθρωπική βοήθεια, κατά ένα εκατομμύριο ευρώ περισσότερα από πέρυσι, όπως ανακοινώθηκε ανήμερα Χριστούγεννα από τους υπεύθυνους της εκπομπής.

Πρόκειται για ένα είδος “Μαραθώνιου Αγάπης” που διοργανώνει κάθε Παραμονή Χριστουγέννων, εφέτος για 40η στη σειρά χρονιά, η δημόσια αυστριακή τηλεόραση, με την ενεργό συμμετοχή πολλών προσωπικοτήτων, των οποίων επικεφαλής ήταν χθες, για πρώτη φορά στο αξίωμα αυτό, ο νέος Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, που δέχονταν τηλεφωνικά τις προσφορές των τηλεθεατών.

Γενικά, οι Αυστριακοί (ο συνολικός πληθυσμός της Αυστρίας ανέρχεται σε 8,7 εκατομμύρια κατοίκους) συνεχίζουν να είναι πρόθυμοι να προσφέρουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί εφέτος από δωρεές για αναξιοπαθούντες συνανθρώπους τους αναμένεται να φθάσει τα 630 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοινώθηκε από αυστριακές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις, ο αριθμός των πολιτών στην Αυστρία που προσφέρουν για το συνάνθρωπό τους, αυξήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια, σε σχέση με την μικρή μείωσή του στο παρελθόν, και σήμερα ένα ποσοστό 62 % του πληθυσμού φέρεται να προσφέρει για το συνάνθρωπο.

Το ύψος της ετήσιας κατά κεφαλήν ανθρωπιστικής βοήθειας των Αυστριακών ανέρχεται σε 74 ευρώ (η Αυστρία βρίσκεται στη 10η θέση στην Ευρώπη) και το ποσό αυτό είναι αρκετά υψηλότερο από εκείνο, για παράδειγμα, στην Τσεχία με 27 ευρώ, ή στη Γαλλία (52 ευρώ), αλλά είναι χαμηλότερο από τα 111 ευρώ στη Σουηδία και απέχει σημαντικά από εκείνο στην Ελβετία όπου βρίσκεται στα 200 ευρώ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή