Οι Δήμοι «μπλοκάρουν» τις επιστροφές φόρου σε όσους έχουν απλήρωτες κλήσεις ή οφειλές

Ακόμα και με κατασχέσεις κινδυνεύουν όσοι πήραν κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία και δεν τις πλήρωσαν ποτέ, ή άφησαν φέσι σε Δήμους, τέλη και λογαριασμούς ύδρευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, όσοι μέχρι τον Φεβρουάριο οπότε έληξε η ρύθμιση των 100 δόσεων δεν έσπευσαν να τακτοποιήσουν τα όποια χρέη τους, χάνουν τώρα επιστροφή φόρου και ενημερότητα.

Οι δημοτικές αρχές μέσω των εφοριών έχουν μπλοκάρει χιλιάδες ΑΦΜ έστω και αν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν έχουν άλλες οφειλές προς το Δημόσιο. Εάν και τώρα δεν συμμορφωθούν ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Παρά το γεγονός ότι αποστέλλονται ειδοποιητήρια στους οφειλέτες πριν ξεκινήσει η διαδικασία της επιβολής των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, δεν λείπουν τα φαινόμενα – συνήθως λόγω αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας – όπου τα ραβασάκια δεν φτάνουν στον προορισμό τους.

Έτσι, οι φορολογούμενοι πληροφορούνται κατόπιν εορτής ότι ο ΑΦΜ τους έχει μπλοκάρει για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας και την επιστροφή φόρου.

Πληροφορίες: ert.gr

πηγή