Ξέσπασε η μάνα της 16χρονης Στέλλας – «Οι γιατροί ασχολήθηκαν όταν έβγαζε αφρούς από το στόμα» (video)

Αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση της 16χρονης Στέλλας που «έφυγε» από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Επτά χρόνια μετά από το «μαύρο» Πάσχα του 2011, οι γονείς της άτυχης 16χρονης ξεσπούν: «Την είχαν σε ένα φορείο στο διάδρομο. Ήταν πρησμένη παντού και στο κεφάλι και σ’ όλο της το σώμα. Δεν αντιλήφθηκαν την κατάσταση γιατί δεν ήταν εκεί. Δεν ενδιαφέρθηκαν για το παιδί μου», λέει ο πατέρας της Στέλλας.

Σημειώνεται πως στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, κάθονται οι δύο ειδικευόμενοι γιατροί. Παρόντες την Πέμπτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων ήταν και συνάδελφοι των δυο ειδικευόμενων γιατρών που τότε υπηρετούσαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών. Πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως, με αναστολή.

«Από τις πέντε παρά τέταρτο ως τις εννιά παρά τέταρτο κανείς δεν την εξέταζε. Οι γιατροί ασχολήθηκαν μαζί της στις εννιά παρά τέταρτο όταν ήδη είχε αρχίσει να βγάζει αφρούς από το στόμα. Άρχισα να ουρλιάζω “χάνω το παιδί μου”», είπε μετά την κατάθεσή της, η μητέρα της 16χρονης Στέλλας, μέσα σε λυγμούς.

Υπενθυμίζεται πως πρωτοδίκως είχε κριθεί ένοχος ο 28χρονος συνοδός της Στέλλας για την κατηγορία βιασμού με κάθειρξη 7 ετών και ο 20χρονος (σήμερα) φίλος της, επίσης για βιασμό , ο οποίος εκτίει την ποινή του παρέχοντας κοινωνική εργασία.

«Ήταν άριστη μαθήτρια, του 18. Οι καθηγητές της την αγαπούσαν, δεν ήταν από τα παιδιά που βγαίνουν και πίνουν. Δεν ήταν συνηθισμένη», είπε η μητέρα της.

Η δίκη διεκόπη για αύριο, οπότε και θα καταθέσουν και οι υπόλοιποι μάρτυρες.πηγή