Νέο «αυστηρό» μήνυμα Κομισιόν προς Τουρκία: Nα σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της Ε.E.

Νέο αυστηρό μήνυμα, το δεύτερο σε διάστημα δύο ημερών, στέλνει η Κομισιόν στην Τουρκία, μετά το νέο επεισόδιο που εξελίχθηκε στα Ίμια το βράδυ της Δευτέρας.

Δείτε επίσης: Προκαλεί ο Ερντογάν μετά το επεισόδιο στα Ίμια – «Μην κάνετε τη λάθος κίνηση στο Αιγαίο»

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα η Κομισιόν είχε καλέσει την Τουρκία να απέχει από κάθε πράξη ή κίνηση που να δημιουργεί εντάσεις και καταστρέφει τις σχέσεις καλής γειτονίας, ζητώντας από τη χώρα να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των Κρατών Μελών της Ε.Ε., μετά τις τουρκικές κινήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

Δείτε επίσης: «Η Τουρκία να αποφύγει τη δημιουργία εντάσεων», τονίζει η Κομισιόν

Διά του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμήνυσε την Τρίτη πως η αύξηση της έντασης δεν είναι ό,τι καλύτερο για την εξέλιξη της συνάντησης που έχει προγραμματιστεί για τςι 26 Μαρτίου, μεταξύ του τούρκου Προέδρου και των Ευρωπαίων επικεφαλής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και Ντόνταλντ Τουσκ στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε πως «το ελληνικό πλοίο που συμμετείχε στην επιχείρηση συγχρηματοδοτείται από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής», καλώντας την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

πηγή