Νέες αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας αναμένουν οι Οίκοι Αξιολόγησης

Η άμεση ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και οι ξεκάθαρες αποφάσεις στο Eurogrop όσον αφορά το ζήτημα της Ελλάδας, είναι τα σημεία κλειδιά που θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα στο«τερέν» των διεθνών αγορών και των επενδυτών, σύμφωνα με τους τρεις Οίκους Αξιολόγησης, Moody’s, Fitch, και Standard & Poor’s, οι οποίοι έδωσαν αποκλειστικές συνεντεύξεις στην «Ημερησία» και το «Έθνος της Κυριακής».

Οι τρεις ξένοι Οίκοι αξιολόγησης αποκαλύπτουν τις σκέψεις των ξένων αγορών για την Ελλάδα, αναφέροντας ότι τηρούν στάση αναμονής για νέες αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, λίγους μήνες πριν γίνει το μεγάλο βήμα εξόδου της χώρα από την επιτροπεία.

Ακόμη, αναμένουν νέα εκδοτική δραστηριότητα τον επόμενο χρόνο για τη δημιουργία ενός σημαντικού ταμειακού αποθέματος ενόψει της εξόδου από την επιτροπεία.

Οι Οίκοι, τέλος, υπογραμμίζουν την ανάγκη σταθεροποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, με την S&P να εκτιμά πάντως πως δεν διαφαίνεται κίνδυνος νέας ανακεφαλαιοποίησης.

πηγή