Μητέρα με τρία ανήλικα παιδιά ζει σε σκηνή στο κέντρο των Χανίων (video)

Μητέρα τριών ανήλικων παιδιών έμεινε άστεγη μετά από 5 χρόνια που ζούσε σε σπίτι που της είχε παραχωρηθεί και πλέον μένει σε σκηνή στο κέντρο των Χανίων. Η ιδιοκτήτρια της ζήτησε το σπίτι για ιδιοκατοίκηση.

Η μητέρα των τριών παιδιών έστησε την σκηνή της πίσω από το ΠΙΚΠΑ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ιδιοκτήτρια της που τόσα χρόνια έμενε δωρεάν σε ένα σπίτι.

Λίγες κουβέρτες και μαξιλάρια, μία κούτα ρούχα και τα σχολικά των παιδιών είναι όλη τους η περιουσία. Καθημερινά η 32χρονη πηγαινοέρχεται σε βρύση που υπάρχει στο διπλανό πάρκο για να γεμίζει ένα μπιτόνι με νερό. Εν έτη 2017 τα παιδιά της ηλικίας 15 η κόρη και 14 και 10 ετών τα αγόρια πηγαίνουν στις τουαλέτες του γηπέδου για την καθημερινή τους υγιεινή.

Η διαδικτυακή «ομάδα βοήθα με να μπορώ» και οι γείτονες της 32χρονης κάνουν λόγο για μία αξιοπρεπή οικογένεια που θέλει να ξεφύγει από τον τρόπο ζωής που ακολουθούν αρκετοί Ρομά με τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς και την επαιτεία για επάγγελμα.

Η κόρη της 32χρονης συγκλονίζει όταν λέει ότι ενώ διαβάζουν ή κοιμούνται, από δίπλα τους περνούν ποντίκια.

Ο κ. Γαβριλάκης βοήθησε την 32χρονη να κάνει αίτηση σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για καθαρίστρια, όμως το ανάλγητο κράτος με την γραφειοκρατία του περίμενε από μία αγράμματη γυναίκα να έχει κάνει τις προαπαιτούμενες ενέργειες χωρίς καθοδήγηση από το ίδιο.

Η οικογένεια ζητά ένα σπίτι για να μείνει και να συνεχίσουν τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο. Αυτές τις μέρες αρκετοί έδειξαν ενδιαφέρον πηγαίνοντας τρόφιμα και ρούχα στην οικογένεια.

(zarpanews.gr – Νέα Τηλεόραση Κρήτης)

πηγή