Με άδεια από τον Κορυδαλλό ο Κουφοντίνας – Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση (εικόνες – video)

  • Πρώτη άδεια μετά από 15 χρόνια φυλάκισης για το στέλεχος της 17 Νοέμβρη
  • Χωρίς δηλώσεις αποχώρησε ο Κουφοντίνας
  • Κούρτοβικ: Το κοινό περί δικαίου αίσθημα λιντσάρει ανθρώπους και χειραγωγείται
  • Σωρεία αντιδράσεων στον απόηχο της απόφασης
  • Κοινοβουλευτική κόντρα ανάμεσα σε Κοντονή και Μπακογιάννη – Γεωργιάδη
  • Αντίθετος με την άδεια και ο Παπαδημούλης

Τις πύλες των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, με 48ωρη άδεια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας συνοδευόμενος από τη δικηγόρο Ιωάννα Κούρτοβικ, τη σύζυγό του Αγγελική Σωτηροπούλου και τον γιο του, Έκτορα, εξήλθε από τις φυλακές χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Δείτε επίσης: Πολιτική θύελλα για την άδεια του Κουφοντίνα – Σήμερα περνάει τις πύλες του Κορυδαλλού

Έξω από τις φυλακές ήταν συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ του.

Δείτε επίσης: «Δίκαιη η 48ωρη άδεια του Κουφοντίνα», τονίζει η Κούρτοβικ (video)

Κούρτοβικ: Το κοινό περί δικαίου αίσθημα λιντσάρει ανθρώπους και χειραγωγείται

Ο ίδιος ο Κουφοντίνας αποχώρησε χωρίς δηλώσεις, δηλώσεις όμως έκανε η Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία ανέφερε ότι «η άδεια είναι ένα δικαίωμα για τον κρατούμενο. Είναι ένα δικαίωμα που αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες μέσα στις φυλακές, τα προηγούμενα χρόνια. Ένα δίκαιο συμβούλιο έκανε δίκαιη κρίση. Κρίνοντας με βάση το νόμο και τίποτα παραπάνω, χορήγησε την άδεια.

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα, που σήμερα παίζει από το πρωί στα κανάλια, στους δέκτες μας, δεν αποτελεί παράγοντα κρίσης για την άσκηση των δικαιωμάτων του κρατούμενου. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα χειραγωγείται. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα λιντσάρει ανθρώπους -όπως είδαμε χθες και στην Ευελπίδων- και ο νόμος δεν προβλέπει ότι μπορεί να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία με οποιονδήποτε τρόπο».

Ερωτηθείσα αν θα ζητήσει εκ νέου άδεια, η συνήγορος του Κουφοντίνα είπε ότι η πρώτη άδεια είναι 48 ώρες και κάθε εξήντα ημέρες δικαιούται να κάνει αίτηση για να πάρει άδεια. Η άδεια που μπορεί να πάρει, σύμφωνα με το νόμο, είναι έξι ημέρες και υπό προϋποθέσεις οκτώ.

«Στο κόκκινο» η πολιτική ένταση – «Πεδίο μάχης» η Βουλή

Το ζήτημα της άδειας, όπως ήταν λογικό, οδήγησε σε έντονη πολιτική αντιπαράθεση, αφού από το πρωί έχει εκφράσει την αντίθεσή του πλήθος κόσμου τόσο από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και από άλλους πολιτικού χώρους.

Δείτε επίσης: Ο πολιτικός κόσμος σχολιάζει τη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα

Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και οι «κυβερνητικοί» Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Παπαδημούλης, εξέφρασαν την αντίθεσή του στη χορήγηση άδειας στο ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Ο Κουφοντίνας καλεί νέους ανθρώπους να γίνουν δολοφόνοι. Αυτό επιβραβεύουμε σήμερα;

Πέραν των δηλώσεων, tweets, post, η αντιπαράθεση κυριάρχησε και στο Κοινοβούλιο, όπου στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικά με την Υγεία, το θέμα που κυριάρχησε ήταν αυτό του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δείτε επίσης: Παπαδημούλης: Όχι στις διαφορετικές μεταχειρίσεις επώνυμων κρατούμενων

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας άσκησε σε έντονο τόνο κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για γενικότερο καθεστώς ανομίας, ενώ στη συνέχεια οι διαπληκτισμοί του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, με την Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και τον Άδωνη Γεωργιάδη, έλαβαν εκρηκτικές διαστάσεις.

Δείτε επίσης: Σφοδρή σύγκρουση Κοντονή – Μπακογιάννη στη Βουλή (video)

Δείτε επίσης: Παίρνει 48ωρη άδεια ο Κουφοντίνας

Ο φυλακισμένος επί 15 χρόνια εκ των αρχηγών της 17 Νοέμβρη, εξασφάλισε για πρώτη φορά άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη του, συμμετέχοντος σε αυτό, αντιεισαγγελέα Εφετών.

Οι αυστηροί περιοριστικοί όροι επιβάλλουν την παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής).

Δείτε επίσης: Τι προβλέπει η 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφουντίνα – Αυστηροί περιοριστικοί όροι

Δείτε επίσης: Ποιους λόγους επικαλέστηκε ο Κουφοντίνας για την 48ωρη άδεια

πηγή