«Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα η ολοκλήρωση του προγράμματος», σημειώνει ο Γκαλτιέρι

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής Ρομπέρτο Γκαλτιέρι, χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση» την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα.

Ο κ. Γκαλτιέρι συνεχάρη τις ελληνικές αρχές για την εφαρμογή, όπως είπε, των προαπαιτούμενων, αλλά και των μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιήθηκαν καθώς και των αποφάσεων που ελήφθησαν από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο «μαξιλάρι ρευστότητας» και τόνισε ότι όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία που οδηγούν στην επιτυχή στροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι «εναπόκεινται στην Ελλάδα να συνεχίσει τις δράσεις για βιώσιμη ανάπτυξη» και σημείωσε ότι «η ΕΕ θα συνεχίσει να εργάζεται και θα συμβάλλει την Ελλάδα στην πορεία της για βιώσιμη ανάπτυξη τη μεταμνημονιακή εποχή», ενώ τόνισε ότι «πρέπει να βελτιωθεί το περιβάλλον για επενδύσεις στη χώρα».

Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στους στόχους της ΕΕ, σημειώνοντας ότι «πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα για μια καλύτερη Ευρωζώνη», και ανέφερε ότι στην τωρινή τους επίσκεψη τα μέλη της Επιτροπής είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα παραπάνω με τους έλληνες αξιωματούχους, γεγονός το οποίο το χαρακτήρισε «αλλαγή σελίδας».

Ο Γκαλτιέρι (Ιταλία – Ευρωπαϊκή Αριστερά), ήταν επικεφαλής δωδεκαμελούς αντιπροσωπείας ευρωβουλευτών που είχαν συναντήσεις στην Αθήνα με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη (μεταξύ άλλων με τους κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτο) με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας καθώς και με τους προέδρους της ΕΛΣΤΑΤ και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ. Επίσης, οι ευρωβουλευτές συναντήθηκαν με εκπροσώπους επαγγελματικών οργανισμών και ενώσεων καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Από ελληνικής πλευράς, στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, και οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος και Νότης Μαριάς.

Η αποστολή των ευρωβουλευτών στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ασκήσει τον προβλεπόμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο όσον αφορά την εφαρμογή και ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής συνδρομής και προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας. Και όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γκαλτιέρι, η αποστολή αυτή «είναι η τελευταία» καθώς «η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή