«Μας τρομοκρατεί διπλά η απόφαση του Εφετείου», καταγγέλλει ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού

«Καινοφανής» χαρακτηρίζει την απόφαση του δικαστηρίου που χαρακτηρίζει ατομικούς τρομοκράτες τον Νίκο Ρωμανό και τους συγκατηγορουμένούς τουο δικηγόρος Θόδωρος Μαντάς, συνηγόρος του Νίκου Ρωμανού.

 «Εμάς που βιώνουμε την καθημερινότητα μας στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης μας τρομοκρατεί διπλά η χθεσινή απόφαση του Εφετείου για τον Νίκο Ρωμανό και τους άλλους τέσσερις κατηγορούμενους που χαρακτηρίζονται ατομικοί τρομοκράτες», τονίζει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Θόδωρος Μαντάς, μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού εξήγησε «Είναι μια καινοφανής ως προς το περιεχόμενο της απόφαση. Οι κατηγορούμενοι αν και έχουν απαλλαγεί πρωτόδικα ομόφωνα από κάθε κατηγορία που να τους συνδέει με τρομοκρατική οργάνωση και ειδικότερα με συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», εντούτοις διατηρήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο με τη χθεσινή απόφαση του ο χαρακτηρισμός και η εμπλοκή στις διατάξεις με τρομοκρατίας με μόνο στοιχείο – και είμαι απολύτως στον όρο που χρησιμοποιώ – ενδεικτικό την ιδεολογία τους!» εξήγησε.

Ο κ. Μαντάς τόνισε ότι οι αποφάσεις «βρίσκονται σε αντίθεση με την κοινωνία και το καλώς εννοούμενο κράτος δικαίου». Έχουν ανοίξει επικίνδυνοι δρόμοι μπροστά μας. Έχουμε αγωνία για την ελληνική δικαιοσύνη, όταν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και έρχεται σε δυσαρμονία με την ελληνική κοινωνία».

«Η απόφαση αυτή θα πάει στη αναιρετική διαδικασία γιατί δεν μπορεί να δημιουργήσει δεδικασμένο και νομικό προηγούμενοΔιαπιστώνουμε ότι μια σειρά δικαστικών αποφάσεων εξαντλούν την αυστηρότητα, επισήμανε. Το δικαστήριο με την πρόταση της εισαγγελέως και την ομόφωνη απόφαση του απέρριψε το αίτημα περί ελαφρυντικών περιστάσεων, όπως και αυτά της μετεφηβικής ηλικίας (για δράστες από 18 έως 22 ετών) και αυτό έγινε με πλημμελή αιτιολογία», όπως εξήγησε ο κ. Μαντάς.

«Το δικαστήριο δεν αναγνωρίζει ούτε τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ οι κατηγορούμενοι έχουν πάρει πάνω από 100 εκπαιδευτικές άδειες, έχουν περάσει τα εξάμηνα, έχουν γράψει επιδόσεις μέσα σε δύο χρόνια. «Αυτό δεν συνιστά καλή συμπεριφορά;» διερωτήθηκε στη συνέχεια ο συνήγορος του Ν. Ρωμανού.

«Οι αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας δεν είναι στο απυρόβλητο οι έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα να τις κρίνουν», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: stokokkino.gr

πηγή