Μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα – Στάχτη έγιναν χιλιάδες στρέμματα (video)

  • Εκκενώθηκε το χωριό Άρλα
  • Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 16:30 το απόγευμα της Δευτέρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που από το απόγευμα της Δευτέρας καίει στην Αχαΐα θέτοντας σε κίνδυνο τα χωριά Άρλα και Σανταμέρι.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και έτσι κατά τη διάρκεια της νύχτας η εικόνα έγινε καλύτερη, ενώ τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν ρίψεις από νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Στο σημείο από χθες επιχειρούν 32 οχήματα της Πυροσβεστικής με 62 άνδρες και 42 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Μέχρι να πέσει το σκοτάδι χθες βράδυ, επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα και ένα καναντέρ.

Εκκενώθηκε η κοινότητα Άρλα

Σε μεγάλο κίνδυνο βρέθηκε το χωριό Άρλα όπου οι φλόγες έφτασαν κοντά στα σπίτια. Παρόλα αυτά, οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικές και το γεγονός ότι άλλαξε η φορά του ανέμου απομάκρυνε τον κίνδυνο. Ωστόσο, το βράδυ και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 9:00, οι ηλικιωμένοι του χωριού μεταφέρθηκαν στα Ζησιμαίικα με λεωφορείο. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τρεις εθελοντές δασοπυροσβέστες βρέθηκαν σε κίνδυνο καθώς εγκλωβίστηκαν στις φλόγες, αλλά κατάφεραν να βγουν σώοι και αβλαβείς από την κόλαση φωτιάς.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έλαβαν εντολή χθες το απόγευμα να διακόψουν την κυκλοφορία σε Κάτω Αχαΐα και Ζησιμαίικα, επειδή οι φλόγες προχωρούσαν απειλητικά προς το δρόμο.

Πηγή φωτογραφιών: patrastimes.gr

πηγή