Λονδίνο: Φόβοι για κατάρρευση του Πύργου – Κλειστές δυο γραμμές του μετρό

  • Φόβοι πως ο πύργος του Γκρένφελ ενδέχεται να καταρρεύσει 
  • Δυο γραμμές του Μετρό στην δυτική πλευρά του Λονδίνου τέθηκαν εκτός λειτουργίας 
  • Η εκκένωση έγινε κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής

Όλες οι στάσεις του μετρό μεταξύ του σταθμού Hammersmith και του σταθμού City, αλλά και μεταξύ των σταθμών Edgeware Road και Hammersmith έχουν κλείσει, αφού υπάρχουν φόβοι πως το θηριώδες κτίριο των 24 ορόφων, που τυλίχθηκε στις φλόγες την περασμένη Τετάρτη, 14.06.2017, ενδέχεται να καταρρεύσει!

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε πως η απόφαση για την εκκένωση των προαναφερθείσων γραμμών πάρθηκε κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε πως η εταιρεία δεν έχει δεχθεί «ποτέ στην πρόσφατη ιστορία» κάποιο παρόμοιο αίτημα και μάλιστα δεν ήταν σε θέση να δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πότε θα επαναλειτουργήσουν οι γραμμές.

Πάντα ενεργούμε με βάση τα αιτήματα των υπηρεσιών ασφαλείας, είτε είναι η Αστυνομία είτε η Πυροσβεστική» τόνισε χαρακτηριστικά, την ώρα που χιλιάδες σχολεία, νοσοκομεία και κτίρια στην Αγγλία ενδέχεται να πρέπει να περάσουν από το… μικροσκόπιο των Αρχών, ούτως ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιας ακόμη… εγκληματικής αδιαφορίας στην κατασκευή, όπως συνέβη και στον Πύργο του Γκρένφελ και που αποτέλεσε την αιτία για να θρηνεί η χώρα δεκάδες ανθρώπινες ζωές…

Την ίδια στιγμή πολλά σχολεία και παρόμοια κτίρια θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο προς αποφυγήν της ίδιας κατάστασης. Οργή προκαλούν επίσης οι αποκαλύψεις πως τουλάχιστον 553 εκατομμύρια λίρες (προφανώς από χρήματα φορολογουμένων) έχουν ξοδευτεί σε συμφωνίες με κατασκευαστικές εταιρείες για επενδύσεις σε δημόσια κτίρια παρόμοιες με αυτήν που είχε τοποθετηθεί στον «Πύργο της Κολάσεως», όπως χαρακτήριζαν τον Πύργο του Γκρένφελ τα διεθνή ΜΜΕ.

Να υπενθυμίσουμε πως το κτίριο ανακαινίστηκε πέρυσι όλα όμως έδειξαν πως τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν απλά ένα προσάναμα.