Λαζόπουλος: Εγώ το ακροβατικό μου το κάνω πάντα χωρίς προστατευτικό δίχτυ (εικόνες-video)

  • «Δεν επηρεάζουν την κοινή γνώμη χίλιοι δημοσιογράφοι και την επηρεάζω εγώ με μία ώρα μέσα σε διάστημα ενός μήνα; Μήπως τελικά επηρεάζει περισσότερο η αλήθεια από το ψέμα;»
  • «Η σάτιρα είναι ελεύθερο πουλί, δεν μπορείς να πεις στον άλλον πώς θα πετάξει»
  • «Όλος ο κόσμος έχει απογοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και οι ίδιοι έχουν απογοητευθεί»
  • «Πόσο δύσκολο είναι να απειλείσαι και εσύ να βγαίνεις την άλλη μέρα και να μιλάς;»
  • «Κάποιοι ήθελα να με βγάλουν από το “κάδρκι αυτό το σχεδίασαν κυρίως όχι Έλληνες»
  • «Μου έχουν γίνει προτάσεις να πολιτευτώ, αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου»
  • «Τον κ. Σαββίδη δεν τον ξέρω. Δεν θα αναλάβω το κανάλι Ε»

Για την πολιτική, τις επιθέσεις που δέχθηκε, τον Alpha, τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», τα όσα κατά καιρούς ακούγονται και φυσικά το θέατρο μίλησε ο Λάκης Λαζόπουλος στην πρεμιέρα της εκπομπής Late Night, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάγκα, στον ANT1.

«Ήξερα ότι θα γίνω ηθοποιός. Πάντα όμως μου άρεσε και να γράφω. Το πρώτο μου θεατρικό το έγραψα πρώτη Γυμνασίου και ήταν ο «Κύριος Ιδιότροπος». Ήθελα αυτά τα δύο να τα ενώσω. Πιστεύω στον δημιουργό, σε αυτόν που μπορεί να δημιουργήσει. Μου αρέσει ο δημιουργός που κάνει ένα πιο μεγάλο ακροβατικό», είπε αρχικά ο Λάκης Λαζόπουλος και στη συνέχεια απάντησε στο σχόλιο του παρουσιαστή ότι κάποιες φορές κατεύθυνε την κοινή γνώμη, λέγοντας: «Δεν κατηύθυνα την κοινή γνώμη. Λέω αυτό που είμαι. Αν αυτό επηρεάζει ή κατευθύνει είναι δικαίωμα του άλλου και όχι δική μου πρόθεση. Δεν επηρεάζουν την κοινή γνώμη χίλιοι δημοσιογράφοι και την επηρεάζω εγώ με μία ώρα μέσα σε διάστημα ενός μήνα; Μήπως τελικά επηρεάζει περισσότερο η αλήθεια από το ψέμα;».

Για τη δημοφιλία του και τις αντιπάθειες που ενδεχομένως δημιούργησε σε κάποιους, απάντησε: «Δεν θέλω να αδικήσω τους ανθρώπους. Ο κόσμος μου έχει δώσει τόσα πολλά. Μπορεί κάποιοι να έχουν θυμώσει μαζί μου. Είναι δικαίωμά μου όμως να εκφραστώ. Κι ας πέσω χωρίς προστατευτικό δίχτυ. Αυτό δείχνει τουλάχιστον την ειλικρινή μου θέση. Απολογούμαι στις προθέσεις μου και μόνο».

Για τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους» τόνισε: «Δεν ήταν τόσο άγρια η εποχή. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η εποχή και το πώς αποφασίζεις να κάνεις το ακροβατικό σου. Εγώ το έκανα χωρίς προστατευτικό δίχτυ, όταν κάνεις την τούμπα και κινδυνεύεις, σημαίνει ότι έχεις πάρει άλλες αποφάσεις».

Για το Αλ Τσαντίρι Νιουζ είπε: «Stand up comedy σημαίνει ότι είσαι κυρίως ο χαρακτήρας σου και έρχονται διάφοροι άλλοι μέσα που τους υποδύεσαι και τους αφήνεις. Υπάρχει και η προσωπικότητά σου να συνομιλεί. Όταν κάνεις μία εκπομπή λόγου, προκαλείς και το μυαλό των άλλων να σου απαντήσει. Δεν τα βάζεις με κανέναν».

Για το ότι στήριξε τον Τσίπρα πολύ περισσότερο από τον Καραμανλή: «Έτσι όπως το θέτεις είναι λάθος. Ο Καραμανλής στηρίχτηκε από μόνος του. Είχε απέναντι στον κόσμο μία ηθική, μία λογική, που ήταν αγαπητός. Ο τρόπος που θα πλησιάσεις έναν αγαπητό άντρα είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν που θα πλησιάσεις κάποιον που «κάνει κλικ» στον κόσμο από την αρχή», ενώ για τις φήμες περί φιλίας με τον Τσίπρα απάντησε: «Λένε πάρα πολλά, η δουλειά μου δεν είναι να απαντώ σε όσα λένε. Δεν θέλω να διορθώσω την καριέρα μου, κάνοντας μαστοριλίκια. Δεν είναι το θέμα αν είμαι φίλος του Τσίπρα. Η σάτιρα δεν έχει να κάνει καθόλου με προσωπικές σχέσεις».

Για τις προτάσεις που είχε για να πολιτευτεί, αποκάλυψε: «Μου έχουν γίνει προτάσεις να πολιτευθώ, αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Δεν με αφορά αυτό, δεν παρακολουθώ αυτά που γράφονται, κατά 95% είναι ψεύδη, μπορεί ο καθένας να γράφει για μένα ότι θέλει. Σαν δημιουργός είμαι ένα φορτηγό, που θα φορτώσω τον χαρακτήρα, τις κακίες, τις μικροψυχίες, τις αντιπάθειες και τις αγάπες όλων. Δεν πήρα ποτέ χρηματοδότηση από κανένα κόμμα. Ιδιωτεύω από την πρώτη στιγμή, αλλά τελικά είναι χειρότερο αυτό. Αν παίρνεις χρήματα από το δημόσιο, σου έχουν και έναν σεβασμό».

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα στον κόσμο, τόνισε: «Δεν πιστεύω ότι έλεγε ψέματα, αλλά στο τέλος δεν με ενδιαφέρει αυτό. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το τι περίμενε ο κόσμος και τι κατάφερε η κυβέρνηση. Και στην πολιτική και στη ζωή το θέμα είναι να μπορείς να καταφέρεις αυτό που ισχυρίζεσαι. Η κυβέρνηση θα κριθεί ανάλογα με το τι κατάφερε στο τέλος. Οι εκλογές κρίνονται τους τελευταίους δύο μήνες, τις τελευταίες μέρες».

Για το αν έχει ψηφίσει και αν θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές: «Εγώ μπορεί να ψηφίζω τελείως άλλα πράγματα από αυτά που λέω. Δεν έχει καμία σχέση αυτό που πιστεύω σαν δημιουργός με αυτό που θα κάνω στην κάλπη σαν πολίτης. Είναι το ίδιο πρόσωπο, αλλά η πολιτική μου εκτίμηση αφορά μόνο εμένα».

Στη συνέχεια προβλήθηκε video με τις απαντήσεις του κόσμου για το αν θα τον ψήφιζε. Άλλοι είπαν ναι κι άλλοι είπαν όχι. Αυτό που έχει σημασία ωστόσο, όπως και ο Λάκης Λαζόπουλος επεσήμανε, είναι ότι όλοι μίλησαν με σεβασμό. «Όλες οι απαντήσεις είναι σωστές. Δεν άκουσα κάτι παράλογο», είπε αφού παίχθηκε το video.

Αναφορικά με τις επιθέσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς, τόνισε: «Ένα κόμμα χάνει κι αντί να πει έχασα, είπε ότι εγώ πήρα τους ψήφους και τους πήγα εκεί. Δεν έχει λογική αυτό. Έπρεπε να με βγάλουν από το κάδρο. Αυτό το σχεδίασαν κυρίως όχι Έλληνες», είπε και αφού ο Γιώργος Λιάγκας συμπλήρωσε «Από Γερμανούς ίσως», ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε: «Εκεί πάει και το δικό μου μυαλό».

Σε ό,τι αφορά στην αποχώρησή του από το Alpha, δήλωσε: «Έφυγα επειδή έκλεισε ο κύκλος. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις, σεβασμό και αγάπη. Δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι συνέχεια στην τηλεόραση. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα ξανακάνω τηλεόραση».

Για το αν έχει αισθανθεί απογοήτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εγώ αν έχω απογοητευθεί; Όλος ο κόσμος έχει απογοητευθεί. Ακόμα και οι ίδιοι έχουν απογοητευθεί. Αυτό είναι μια κοινή σκέψη».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας τον ρώτησε για τα χρήματα που έχει βγάλει, με τον Λάκη Λαζόπουλο να απαντά: «Έχω βγάλει τα χρήματα που βγάζει κάποιος που κάνει μια επιτυχημένη δουλειά. Μπορούμε να μιλήσουμε και για τα κέρδη των ιδιοκτητών αν θέλεις», ενώ στη συνέχεια στάθηκε στο περιβόητο εκείνο κείμενο που είχε γράψει από εδώ, στο altsantiri.gr, για τις τηλεοπτικές άδειες. «Δεν διάβασαν σωστά το κείμενο εκείνο για τις τηλεοπτικές άδειες. Εγώ έγραψε ότι είναι καλό να υπάρχει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Εγώ θέλω μια τηλεόραση που είναι ελεύθερα τα πράγματα. Να μπορεί να λέει την αλήθεια στον κόσμο. Δεν έκανα κριτική. Ο Alpha λέει ότι είναι μια υγιής επιχείρηση. Θα πάρει την άδεια. Από εκεί και πέρα, όλοι θα μπουν σε μια τάξη. Δεν νομίζω, όπως και να έχει, ότι σταμάτησα από τον Alpha γι’ αυτό».

Για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη και την πιθανή εμπλοκή του με το κανάλι Ε, είπε: «Πρέπει να απαντώ σε ανυπόστατα πράγματα; Δεν ισχύει. Τον Σαββίδη δεν τον ξέρω. Τον έχω δει. Δεν έχω πρόταση. Δεν θα αναλάμβανα το Ε».

Για τα όσα έχει πει στο παρελθόν ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Δεν θέλω να συζητάω για εντεταλμένες πράξεις. Δεν με αφορά. Το θέμα είναι να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου στη χώρα», είπε και στη συνέχεια μετά από ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα για το αν τον γνωρίζει, είπε: «Πού να τον δω; Τα ¾ της ημέρας είναι στην τηλεόραση. Δεν τον έχω δει από κοντά γιατί είναι όλη μέρα στην τηλεόραση. Μια φορά ήρθα στο θέατρο για να μπει, αλλά δεν τον άφησα. Πού ακούστηκε να διακόψει την παράσταση; Του είπα να έρθει μετά αν θέλει, στο καμαρίνι, αλλά δεν ήρθε γιατί δεν είχε κάμερες. Τον ξέρω από το γυαλί. Δεν ξέρω τι θα του πω αν τον δω. Από τη σάτιρα πάντως δεν πέθανε κανείς. Η σάτιρα βάζει τους πολιτικούς να δουν στον καθρέπτη πτυχές του εαυτού τους. Η σάτιρα είναι ελεύθερο πουλί, δεν μπορείς να βάλεις φραγμό στον άλλο πώς θα πετάξει».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας τον ρώτησε αν γίνεται ένας αριστερός να έχει χρήματα και ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε: «Οι άνθρωποι τάσσονται σε συντηρητικούς και προοδευτικούς. Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα που παίρνουν. Ένας μπασκετμπολίστας που παίρνει εκατομμύρια πρέπει να σκέφτεται αλλιώς επειδή κερδίζει πολλά χρήματα;».

«Αν λέτε για μένα, δεν είναι όλα τακτοποιημένα. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να απειλείσαι και εσύ να βγαίνεις την άλλη μέρα και να μιλάς; Πόσο κάνει αυτό; Επιτέλους πόσο κάνει; Θέλω να πω είναι εύκολο να πιάσεις έναν άνθρωπο και λες αυτό που λες. Πρέπει να δούμε όμως και τι ζει αυτός ο άνθρωπος. Δεν μοιράζομαι αυτό που περνάω. Τα προβλήματα θα τα διαχειριστώ μόνος μου».

Για τη μητέρα του είπε: «Η λογική λέει όταν οι άνθρωποι μεγαλώνουν φεύγουν. Είσαι ενήλικας μόνο όταν χάνεις τη μητέρα σου. Εκείνη τη στιγμή είσαι μονός απέναντι σε μια πραγματικότητα. Τη στεναχώρια ο καθένας τη διαχειρίζεται διαφορετικά. Το συναίσθημα μου είναι τόσο διάχυτο. Η μάνα μου ήξερε ποιος είμαι εγώ. Δεν είχε να ρωτήσει τίποτα. Γνώριζε ποια είναι η προέλευση του παιδιού της. Τώρα πρέπει να απαντήσεις σε όλους που έχουν καχυποψία. Έχω μάθει από τη μάνα μου να μην απαντάω σε αυτά. Μου έλεγε πάντα να ακούω τον κόσμο», ενώ για την οικογένειά του και το γεγονός ότι δεν απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας απάντησε: «Δεν είναι προϊόντα να τα πουλήσεις. Δεν μπορώ να πάρω τη δημοσιότητα μου να την πάρω και να την πάω αλλού. Σε άλλους. Δεν θέλω να μιλήσω για την οικογένεια μου. Συναλλάσσομαι μόνο με τη δουλειά μου».

Για το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, υπογράμμισε: «Το νομοσχέδιο λέει ότι μπορούν οι γονείς να αποφασίσουν για το παιδί τους όταν αυτό είναι σε ηλικία 15 ετών. Αν ένα παιδί 8 ετών αντιμετωπίζει ένα άλλο πρόβλημα, αν έχει για παράδειγμα κατάθλιψη, θα πρέπει να περιμένουμε να ενηλικιωθεί για να το αντιμετωπίσουμε;».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη νέα του παράσταση, το «Α-πε-λπι-σί-το», στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τη Σοφία Φιλιππίδου και η οποία θα παίζεται από 13/11 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Αθηνών, είπε: «Είναι επιθεώρηση δωματίου. Ξεκίνησαν από το 1980 με επιθεώρηση, το 1990 έκανα μεταεπιθεώρηση και τώρα καταργώ τα σκηνικά τα πολλά και πάμε στην επιθεώρηση δωματίου. Πρόκειται για τον χορό της απελπισίας τον οποίο χορεύουν οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια. Με τη Σοφία Φιλιππίδου σέρνουμε την ιστορία, ενώ υπάρχουν άλλοι εννιά ρόλοι. Γίνεται μια πολύ ιδιαίτερη ψυχολογική προσέγγιση μαζί με χιούμορ. Τραβάμε τα μαλλιά μας πρώτη φορά Αριστερά».

Συμπλήρωσε πως την παράσταση δεν θέλει να την παρακολουθήσουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Κι αν οι λόγοι σε ό,τι αφορά στους πρώτους είναι λίγο πολύ ξεκάθαροι, ο Λάκης Λαζόπουλος μας εξήγησε, σε ερώτηση που του κάναμε, γιατί συμπεριέλαβε στη φράση του και τους δημοσιογράφους. Ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε πως δεν θέλει να υποχρεώσει κανέναν δημοσιογράφο να γράψει για την παράστασή του, ενώ σίγουρα δεν θα ήθελε στο κοινό του τους εντεταλμένους της δημοσιογραφίας.  Αντίθετα, θα στείλει προσκλήσεις και θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του στην πληθώρα των δημοσιογράφων που με δυσκολία κάνουν τη δουλειά αυτή τέτοιες μέρες…

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη ο Γιώργος Λιάγκας του ζήτησε να γυρίσει γρήγορα στην τηλεόραση.

Δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή:

πηγή