Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Ο Σταϊκούρας αγνοεί τα στοιχεία για την ανοδική πορεία της οικονομίας

Λιγότερα φαίνεται να γνωρίζει για την πορεία της οικονομίας ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, απ’ότι ο αρχηγός του για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών απαντώντας στο Χρήστο Σταϊκούρα.

Ανησυχεί ότι η ανάπτυξη φέτος θα είναι χαμηλότερη από την αρχική πρόβλεψη, ξεχνώντας τι έλεγε πριν από λίγους μήνες για την ισχνή απόδοση της οικονομίας και αγνοώντας όλα τα στοιχεία για την ανοδική πορεία της πραγματικής οικονομίας (μεταποίηση, εξαγωγές, λιανικές πωλήσεις, απασχόληση και προσδοκίες των οικονομικών δρώντων).

Θεωρεί ότι η υπεραπόδοση στο πλεόνασμα είναι μόνο θέμα φορολογίας και άλλων δεινών χωρίς να βλέπει την αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ, τα έσοδα από την εθελούσια αποκάλυψη κλπ.

Και βέβαια ανακοινώνει νέα μέτρα… για 4η φορά! Είναι τα ίδια μέτρα που οι εφημερίδες της παράταξής του ανακοίνωσαν πρώτον, με τη συμφωνία, δεύτερον, με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου, τρίτον, με την ψήφισή του και τέταρτον, με την καταγραφή στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Φανταζόμαστε ότι θα ανακοινώσει για 5η φορά νέα μέτρα με την κατάθεση του οριστικού σχεδίου του Προϋπολογισμού, ίσως και 6η φορά όταν εφαρμοστούν.

Το μόνο που παραμένει στην ουσία ίδιο είναι οι ιδέες και οι εκτιμήσεις του, που δεν επηρεάζονται από καμία εμπειρική πραγματικότητα. Όπως είπε και ο Τσόρτσιλ δεν υπάρχει καμία αρετή στο να είσαι συνεπής στο λάθος”, υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι στην απάντησή τους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή