Καρέ – καρέ η στιγμή που ο Τραμπ έκλεισε το μάτι στον Πούτιν – Πώς ερμηνεύεται (video)

Το μάτι στον ρώσο ομόλογό του έκλεισε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, πριν την έναρξη της συνάντησης τους στο Ελσίνκι. Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως προσπάθεια του Τραμπ να δείξει φιλική διάθεσή και να «ζεστάνει» το κλίμα με τον Πούτιν.

Συγκεκριμένα, η στιγμή που προκάλεσε τις συζητήσεις στο κέντρο τύπου, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο, ήταν εκείνη όταν ο Πούτιν και ο Τραμπ εμφανίσθηκαν ενώπιον των δημοσιογράφων για να κάνουν τις πρώτες τους δηλώσεις πριν την έναρξη των τετ-α-τετ συνομιλιών τους στο προεδρικό μέγαρο του Ελσίνκι. Στο πλάνο της κάμερας στο οποίο απεικονίζεται την εμφάνιση τους αυτή, φαίνεται ο αμερικανός πρόεδρος , ενώ κάθεται στα δεξιά του Πούτιν, στρέφει κάποια στιγμή το βλέμμα του προς τον ρώσο πρόεδρο και μοιάζει σαν να του κλείνει το μάτι.

Μια πρόχειρη δημοσκόπηση που έκανε ο ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου TASS μεταξύ των δημοσιογράφων που καλύπτουν την συνάντηση, έδειξε ότι οι περισσότεροι δεν αμφιβάλλουν για το ότι ο Τραμπ έκλεισε το μάτι στον Πούτιν, αν και υπήρξαν και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι τους που εξέφρασαν τις αμφιβολίες για το αν όντως ο Τράμπ έκλεισε το μάτι στον Πούτιν.

Τα «μυστικά» της χειραψίας Τραμπ – Πούτιν

Καλά «διαβασμένος» και προετοιμασμένος πήγε στη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς είχε μελετήσει ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο θα του σφίξει το χέρι ο αμερικανός ομόλογός του.

Ο Τραμπ έχει ιδιαίτερο τρόπο στη χειραψία του. Κρατά το χέρι του συνομιλητή αρκετή ώρα, τραβάει τον άλλο προς το μέρος του και κουνάει το χέρι του εγκάρδια.πηγή