Και ο Κέβιν Ντουράντ σαμποτάρει τον Τραμπ – «Δεν σέβομαι αυτόν που είναι πρόεδρος»

Ο Κέβιν Ντουράντ, είναι ένας ακόμα σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς που ξεκαθάρισε ότι θα μποϋκοτάρει την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, αν οι πρωταθλητές NBA κληθούν, κατηγορώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για κλιμάκωση των φυλετικών εντάσεων στη χώρα.

Σε συνέντευξη στο ESPN, ο ΜVP των τελικών του 2017 στο NBA, ανέφερε πως θα αρνηθεί την πρόσκληση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. «Δεν σέβομαι αυτόν που είναι πρόεδρος αυτή την στιγμή. Δεν συμφωνώ με αυτό που συμφωνεί, οπότε η φωνή μου θα ακουστεί κάνοντας κάτι τέτοιο» τόνισε.

Ο Ντουράντ τόνισε ότι η απόφασή του είναι μια προσωπική επιλογή, αλλά πρόσθεσε ότι περιμένει πολλούς συμπαίκτες του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του αν η ομάδα προσκληθεί. «Αυτή είναι μία προσωπική απόφαση, αλλά αν γνωρίζω καλά τους υπόλοιπους, όλοι θα συμφωνήσουν μαζί μου», δήλωσε ο Ντουράντ.

«Η στάση του προέδρου οδηγεί στο διχασμό. Από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία η χώρα μας είναι χωρισμένη στα δύο και αυτό δεν είναι τυχαίο. Όταν ο Ομπάμα ήταν στη θέση αυτή, τα πράγματα έδειχναν να βελτιώνονται. Στις συνοικίες από τις οποίες προέρχομαι εγώ είχαμε ελπίδα, γιατί υπήρχε ένας μαύρος πρόεδρος. Αν έχουμε στην προεδρία κάποιον που δεν νοιάζεται για όλο τον κόσμο, τότε δεν πάμε πουθενά ως χώρα», πρόσθεσε.

Ο συμπαίκτης του Ντουράντ, Στεφ Κάρι, έχει ήδη πει ότι είναι απίθανο να παρευρεθεί, ενώ ο προπονητής της Γουόριορς, Στηβ Κερ, ήταν από εκείνους που άσκησαν κριτική στον Τραμπ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή