Καβάλα: Στα «πράσα» δύο άτομα, με 1.024 κιλά όστρακα, ακατάλληλα για κατανάλωση (εικόνες)

Την ποσότητα των 1.024 κιλών οστράκων, ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων, εντόπισαν και κατάσχεσαν το πρωί της Τετάρτης στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για την κατοχή και μεταφορά τους με σκοπό την πώληση.

Συγκεκριμένα, στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης έναν 44χρονο οδηγό Φ/Γ οχήματος, εντός του οποίου βρέθηκαν εξήντα τέσσερις σάκοι με όστρακα του είδους αχιβάδα χωρίς συνοδευτικά έγγραφα, καθώς και έναν 36χρονο εντός Ι.Χ.Ε οχήματος, το οποίο οδηγούσε και λειτουργούσε ως προπομπό για το Φ/Γ όχημα.

Όλα τα όστρακα κρίθηκαν από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, καθώς και υπολειπομένων διαστάσεων (από 3,5 εκατοστά έως 4,1 εκατοστά έκαστο, ενώ το ελάχιστο επιτρεπόμενο μέγεθος είναι 4,5 εκατοστά). Επιπροσθέτως, το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών και οι ζώνες αλίευσης δίθυρων μαλακίων της περιοχής παραμένουν κλειστές για αλίευση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν το Φ/Γ και το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Οι σχετικές εικόνες:

πηγή