Κάθειρξη 20 ετών σε πανίσχυρο γκουρού της Ινδίας για βιασμό δύο γυναικών

Σε κάθειρξη 20 ετών καταδικάστηκε σήμερα Δευτέρα ο πανίσχυρος Ινδός γκουρού Γκουρμίτ Ραμ Ραχίμ Σινγκ για τον βιασμό δύο γυναικών, πιστών της αίρεσής του, το 2002.

Χιλιάδες υποστηρικτές του Σινγκ προκάλεσαν βίαιες ταραχές την περασμένη εβδομάδα, όταν ολοκληρώθηκε η δίκη του αυτόκλητου «ανθρώπου του Θεού» και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο. Στα επεισόδια που ακολούθησαν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 38 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 200.

Σήμερα, ο δικηγόρος της μίας από τις δύο γυναίκες ανακοίνωσε αρχικά ότι στον γκουρού επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών. Ωστόσο στη συνέχεια η ομοσπονδιακή αστυνομία (CBI) διευκρίνισε ότι η ποινή του είναι διπλάσια. «Πρόκειται για 10 χρόνια ανά κατηγορία, δηλαδή 20 χρόνια κάθειρξης συνολικά για τις δύο υποθέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της CBI Ρ.Κ. Γκαούρ.

Ο 50χρονος πνευματικός ηγέτης της αίρεσης Ντέρα Σάτσα Σάουντα υποστηρίζει ότι έχει περισσότερους από 50 εκατομμύρια πιστούς σε όλον τον κόσμο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σινγκ αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για τη δράση του. Το 2015 κατηγορήθηκε ότι «ενθάρρυνε» 400 πιστούς του να ευνουχιστούν για να προσεγγίσουν τον Θεό, ενώ διώκεται και για τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου το 2002.

Φοβούμενες εκτεταμένα επεισόδια, οι αρχές είχαν αναπτύξει ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή του Ρόχτακ, στο κρατίδιο Χαριάνα, όπου κρατείται ο Σινγκ. Έχει διακοπεί επίσης η πρόσβαση στο διαδίκτυο από φορητές συσκευές και έχουν στηθεί οδοφράγματα σε πολλούς δρόμους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή