Θετικά αποτιμά η oμάδα του ΕΚ για δικαιώματα ομοφυλόφιλων, τη νέα ελληνική νομοθεσία

Θετικά αποτιμά η διακομματική oμάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, τη νέα ελληνική νομοθεσία για το ζήτημα της ταυτότητας φύλου. Εκπρόσωπός της ερωτηθείς από το ΑΠΕ – ΜΠΕ χαιρέτισε την υπερψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του νέου Νόμου υπογραμμίζοντας ότι είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι δεν είναι πλέον υποχρεωτική η χειρουργική επέμβαση για την αλλαγή του φύλου ενός ανθρώπου στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος σημειώνει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ταχθεί σαφώς κατά της αναγκαστικής χειρουργικής επέμβασης – στείρωσης των τρανσέξουαλ και έχει ζητήσει μια διαδικασία αναγνώρισης των φύλων με βάση την αυτοδιάθεση, και μάλιστα από την παιδική ηλικία. Σε αυτό το τελευταίο σημείο, όπως υποστηρίζει, ο ελληνικός νόμος υπολείπεται του ευρωπαϊκού κεκτημένου, καθώς οι ανήλικοι 15-16 χρονών πρέπει να αξιολογηθούν από μια ψυχο-ιατρική επιτροπή.

Σημειώνεται ότι πάνω από 150 ευρωβουλευτές είναι μέλη της διακομματικής ομάδας για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Intergroup on LGBT Rights). Πρώτη πρόεδρος της διακομματικής ομάδας για τους ομοφυλόφιλους είναι η ευρωβουλευτής των Πράσινων, Ουλρίκε Λούνασεκ από την Αυστρία. Η ομάδα έχει οχτώ προέδρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή