Η Τουρκία, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση (εικόνες)

Την Τουρκία θεωρεί η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ Research, για λογαριασμό του Alpha, ως μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 92,5%.

Την ίδια ώρα, το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί την Αλβανία ενώ το 37% ανέφερε την ΠΓΔΜ.

Την ίδια ώρα, υπέρ της στάσης της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά τάσσεται το 49,5% το οποίο υποστηρίζει ότι μία ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι η καλύτερη επιλογή. Αντίθετα, το 46% να τάσσεται υπέρ της σκληρής στάσης.

Τι φοβίζει όμως περισσότερο τους Έλληνες; Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, σε ποσοστό 65% είναι το ενδεχόμενο ενός πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία.

Σχεδόν ένας στους πέντε (ποσοστό 49,5%) ερωτηθέντες δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χάσει και εδάφη σε μία τέτοια σύγκρουση.

Την ίδια ώρα, το 48% φοβάται την οικονομική και πολιτική απομόνωση.

Διαπραγμάτευση με τα Σκόπια

Στο μεταξύ, θετικοί ως προς τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης για την ονομασία των Σκοπίων, αλλά αρνητικοί ως προς την υιοθέτηση του όρου «Μακεδονία» δήλωσε η πλειονότητα των ερωτηθέντων.

Συγκεκριμένα, το 67,5% τάσσεται υπέρ της συνέχισης της διαπραγμάτευσης ενώ το 53,4% θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει τελική λύση.

Μάλιστα, στο ζήτημα της ονομασίας, με το 44,9% να τάσσεται υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ενώ ένα 46,8% τάσσεται ξεκάθαρα κατά της σύνθετης ονομασίας.

πηγή