Η συγκλονιστική στιγμή της επανένωσης ενός σύρου πρόσφυγα με τα παιδιά του (εικόνες)

Μία συγκλονιστική φωτογραφία που δείχνει έναν πατέρα από τη Συρία να επανενώνεται με την οικογένειά του στην Κύπρο, επελέγη τη Δευτέρα στις καλύτερες της ημέρας από όλο τον κόσμο, από τους συντάκτες του Πρακτορείου Reuters (Editors Choice Pictures).

Τη συγκινητική στιγμή, κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Γιάννη Κούρτογλου, ο οποίος είναι φωτογράφος στο πρακτορείο Reuters.

Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Αμάρ Χαμάσο από τη Συρία, ο οποίος ζει στην Κύπρο, να υποδέχεται τα παιδιά του μέσα από μέσα από το φράγμα ύψους τριών μέτρων που περιβάλλει ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Κοκκινοτριμιθιά, δυτικά της Λευκωσίας.

Ο αστυνομικός μου είπε να περιμένω μισή ώρα για να τελειώσουν την καταμέτρηση. Δεν μπορούσα να περιμένω, είδα τα παιδιά μέσα από το φράχτη και έκανα αυτό“, δήλωσε στο Reuters ο 34χρονος πατέρας από τη Συρία.

Η επανένωση έγινε την Κυριακή, όταν η οικογένειά του έφτασε με πλοιάριο μαζί με 300 ακόμη συμπατριώτες τους στα βορειοδυτικά παράλια της Κύπρου.

Ο άνδρας είχε χωριστεί από τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του πριν από ένα χρόνο από την πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, όταν μια αεροπορική επιδρομή διέλυσε το σπίτι τους, σκοτώνοντας και ένα από τα πέντε παιδιά του.

Φωτογραφία: REUTERS/Yiannis Kourtoglou

πηγή