Η Σερβία ανακαλεί τον πρέσβη της στο Κίεβο – Εξέφρασε ανησυχίες για «σέρβους μισθοφόρους»

Την “έντονη ανησυχία” της για τους “μισθοφόρους” που μάχονται στο πλευρό των φιλορώσων ανταρτών στα ανατολικά της Ουκρανίας, εξέφρασε η Σερβία, ανακαλώντας για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στο Κίεβο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, αφού συνομίλησε με τον σέρβο πρεσβευτή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν “κάποια προβλήματα” στις σχέσεις του Βελιγραδίου με το Κίεβο. “Θέλω να δηλώσω με σαφήνεια ότι η Σερβία σέβεται την (εδαφική) ακεραιότητα της Ουκρανίας“, πρόσθεσε ο υπουργός, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι N1.

Η Ουκρανία είχε επίσης ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Βελιγράδι για διαβουλεύσεις που επικεντρώθηκαν, “στο πρόβλημα των Σέρβων μισθοφόρων που μάχονται (…) στις τάξεις των τρομοκρατών Ρώσων στρατιωτών” στην ανατολική Ουκρανία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Επιπροσθέτως, η Ουκρανία ανησυχεί έντονα για τις παράνομες επαφές εκπροσώπων της Σερβίας με την κατεχόμενη Κριμαία”, συνεχίζει το κείμενο αυτό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή