Η Ντέμπι Χάρι χαζεύει τον εαυτό της… σ’ έναν τοίχο (εικόνες – video)

Την Τετάρτη που μας πέρασε, η Ντέμπι Χάρι (η ρόκερ των Blondie) εθεάθη, στην Bleecker Street της Νέας Υόρκης, μαζί με τον αναγνωρισμένο καλλιτέχνη δρόμου Shepard Fairey να τσεκάρει την πρόοδο μιας τοιχογραφίας στην οποία φιγουράρει η ίδια.

Η καινούργια τοιχογραφία αντικαθιστά μια παλιότερη, «φόρο τιμής» στον μεγάλο, μεγάλο, μεγάλο Joey Ramone.

Λίγο αργότερα, το εμβληματικό πρόσωπο της πανκ και νιου γουέιβ σκηνής κατευθύνθηκε προς το Overthrow Boxing Club να δει τι έχει απογίνει αυτός ο χώρος που, τη δεκαετία του 1960, ήταν το «στρατηγείο» του κινήματος των Yippies (Youth International Party).

Στο Overthrow Boxing Club προσφέρονται μαθήματα – και ιδιαίτερα, παρακαλώ – μποξ, και ένας παρευρισκόμενος είπε στην «Page Six»: «Ένα κορίτσι που έκανε μάθημα μποξ είπε «Ποια είναι αυτή;» κι έδειχνε την Ντέμπι».

Ειπώθηκε ότι άκουσαν τη Ντέμπι Χάρι να λέει πως ο χώρος τής θύμιζε την περίοδο του CBGB, τη δεκαετία του 1970. Το CBGB ήταν ένα μιούζικ κλαμπ που άνοιξε, το 1973, στο East Village του Μανχάταν, ο Χίλι Κρίσταλ (η επωνυμία είναι ακρωνύμιο του Country, BlueGrass, Blues).

Παρά το αρχικό όραμα του Κρίσταλ, το κλαμπ έγινε διάσημο επειδή φιλοξενούσε πανκ και νιου γουέιβ συγκροτήματα, όπως οι Ramones, Television, Patti Smith Group, Blondie και Talking Heads.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή